Sharon den Adel hiányolja a fejlődést a metálzenében

A holland Within Temptation a koronavírus miatt kénytelen volt őszre tolni az Evanescence-szel közös, Worlds Collide elnevezést kapott turnét, ám a banda nem hagyja csemege nélkül a rajongóit: májusban megjelentették Entertain You című új dalukat, és tervezik, hogy a következő album megjelenéséig még több nótával rukkolnak elő.

Sharon den Adelék legutóbbi lemeze, a Resist 2019 februárjában landolt a boltok polcain, hatalmas sikert aratva. A zenekar egyre nagyobb lépéseket tesz meg a poposabb hangzású zene felé, lemezről lemezre komoly fejlődést mutatva be. A napokban épp e téma kapcsán adott interjút a frontasszony, aki nem volt rest bátran kijelenteni: nincs fejlődés a metálban.

A következőkkel kezdte mondandóját a The Metal Circusnak - a beszélgetést a Blabbermouth is átvette:

"A metálzene mostanában nem sokat ment előre. Szerintem sokkal szélesebb lenne az egész paletta, ha kicsit többet fejlődött volna. Nem panaszkodni akarok, de hát erre azért mindig törekszünk - amikor zenét írsz, szeretnéd, ha azokhoz is utat találnál, akik éppen most nőnek fel, mindeközben meg akarod őrizni az évek óta hű rajongókat is."

A Within Temptation 1996-ban az akkoriban teret nyert gótikus-szimfonikus vonalról indult, majd fokozatosan modernebb hangzást csepegtettek zenéjükbe. Már a 2011-es The Unforgiving című albumon is voltak modern elemek, azonban első ilyen irányú nagyobb ugrásuk a 2014-ben kiadott Hydra volt. A Resist pedig teljes egészében ezt a terepet tette magáévá.

unnamed_7_1.jpg

Sharon így folytatta gondolatmenetét:

"Azonban mindehhez szükség van arra, hogy hangzásodban is fejlődj, hogy lépést tarts a világban történő dolgokkal. Az előrelépés elengedhetetlen."

Az énekesnő elmondta: régen volt az, amikor valaki újított és mindenki felkapta rá a fejét, példaként a Linkin Parkot hozta fel.

"A Linkin Park volt az utolsó együttes, ami tényleg tett valamit a műfajért, és új dolgot alkotott, amire aztán sokan azt mondhatták: hú, ez óriási! Rengeteg bandára gyakoroltak óriási befolyást. Manapság azonban nem látok olyan zenekarokat, akik különböznének a többségtől. Hiányzik egy fajta fejlődés! Úgy gondolom, jönni fog majd ez , de még nem tartunk ott. Sok csapat kísérletezget persze a Bring Me The Horizontól kezdve az Asking Alexandriáig, de mások megmaradnak amellett, amit csinálnak és ahogy szólnak, mert erre is létezik egy bizonyos közönség. Ez egyébként valahol rendben van! Szerintem mi inkább az említett bandákra hasonlítunk, mert mindig keressük azt, amivel érdekesebbé tudnánk tenni a zenénket, különösen saját magunk számára. Fejlődni szeretnénk, és szeretnénk, ha minden generációt meg tudnánk szólítani."

- zárta sorait az énekesnő, aki korábban is elmondta: meglátása szerint a mai könnyűzene igencsak híján van a lázadó vérnek.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.