The Moon And The Nightspirit – Dalpremier – Égi messzeségek

Aether címmel a német Propehcy Productions gondozásában június 19-én jelenik meg a 2003-ban alakult The Moon And The Nightspirit hetedik albuma. A zenekart két egykori Evensong zenész, a gitáros-énekes Szabó Mihály, és párja, Tóth Ágnes énekesnő/hegedűs/perkás alapította. A hazai ősi pogány misztikus ihletésű világzenét játszó duó immáron 17 éve kápráztat el minket sajátos éteri tündérvilágának atmoszférájával. Neofolkos zenéjükben nyoma sem maradt az Evensong-féle metalnak, ettől függetlenül a metal színtérről is sok rajongót tudnak maguk mellé állítani, köszönhetően ősi hangulatot árasztó, pogány/népzenei elemekkel teli muzsikájuknak.

A rajongók ezúttal igen sok verzió közt válogathatnak, mivel az Aether megjelenik digipak, bakelit és 2 CD-s box set formátumban is. A box set tartalmazza a digipak kiadást, egy plusz CD-t, melyen bónusz dalok találhatók, egy miniposztert és két képeslapot, melyek közül az egyiket maga a zenekar dedikálta. A különleges pakk 500 darabos limitált példányszámban elérhető. Kedvcsinálónak a lemezről elsőként a Kaputlan kapukon át című tétellel lehetett barátkozni, most megérkezett a második előzetes dal, amelynek Égi messzeségek a címe.

The Moon And The Nightspirit – Aether
(Június 19 – Prophecy)

01 . Aether
02. Kaputlan kapukon át
03. Égi messzeségek
04. A szárny
05. Logos
06. A mindenség hívása
07. Asha

Bónusz CD (csak a box-verzióban):
01. A Szárny (eltérő verzió)
02. Kristálymezők (live in Krakow)
03. Kilenc híd (live in Krakow)
04. Mysterion Mega (live in Krakow)

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.