Dadabánya újratöltve – 2020. augusztus 22., Tatabánya

Rockvilág.hu online rockmagazin

Augusztus 22-én elérkezik Ragnarök, lesújt Thor, feltöltődnek a Tesla gömbök, az elektromos vihar hűvös szelében, enyhe pillecukor illat járja be Tatabányát. Felvisítanak a bányász szirénák, és megafonok harsogják, hogy: achtung, achtung! A tizenötös aknában ismeretlen tevékenységet észleltek! Végigfut a kóboráram Újvárostól Bánhidáig, elromlanak a kávéfőzők, megvadulnak a plazmatévék, kiömlenek a málnaszörpök a horgolt terítőkre.

Ördögszekerek gördülnek, macskakövek nyávognak, flexek sikítanak mindenfelé. Csikorognak a rozsdás ajtók, beletörnek a kulcsok a zárba.

Minden agyban megszólal egy hang a szombati csirkepörkölt után: a krémest már ne edd meg, indulj a Dadabányára!

Hiszen ott a SAJNOSBATÁR hangol fel és le már, szörnyen szép dolgokat művel a RITUÁLIS RÉMTETTEK, ezután úszkálhatsz a BALATON mélységeiben, amit egy általános DÖBBENET követ  és kiderül, hogy mennyit bír a RICSÁRDGÍR. Leszáll a földre LAJKA az űrből, beüt a big BOM Debrecenből és Bécsből és PRELL nem perel, hanem áramot szerel. Réz András ismét korbácsot ragad, és az anarchiát monarchiává változtatja. Vezesd le a feszültséget! Termelj áramot!

GYERE EL ÉS LÉGY MŰVÉSZ,
DADABÁNYA, VASFŰRÉSZ!

Programok:

Kapunyitási pánik: 13.00

Underground színpad:

14.30 Sajnosbatár
16.30 Rituális Rémtettek
18.30 Balaton
20.30 Döbbenet
22.30 Ricsárdgír 

Ipari színpad:

15.30 Lajka
17.30 BOM
19.30  Prell

Irodalom:

Sopotnik Zoltán beszélgetőtársai:
Legéndy Jácint, költő, performer
Kukorelly Endre, író, költő
Áfra János, író, költő, szerkesztő
Juhász Tibor, író, költő, szerkesztő

Dada művésztelep:

Élőben festenek: Szurcsik József, a barátai és a tisztelt közönség.

Kiállítás a Kasházban:

John Stekl ipari aktfotói
Szabadtéri kiállítás kortárs művészek alkotásaiból.
Bányász törpe festés

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.