The Hellacopters – Több, mint tíz év után új lemez készül

Rockvilág.hu online rockmagazin

2016. június 10-én, a sölvesborgi Sweden Rock fesztiválon nyolc év szünet után visszatért a színpadra a The Hellacopters. Ráadásul az 1996-os Supershitty To The Max! album húszéves évfordulója apropójából a banda eredeti felállása, vagyis az énekes/gitáros Nicke Andersson, Dregen gitáros, Kenny Håkansson basszer és Matz Robert Eriksson dobos lépett színpadra. Akkor szigorúan csak erről az egy buliról volt szó, de Dregen a buli után nemsokkal egy interjúban már meglebegtette, hogy továbbiak is elképzelhetők.

Ezúttal Nicke Andersson volt a Dr Gong’s Drumcast vendége és a podcast interjúban bevallotta, hogy a 2008-as Head Off album után új nagylemezen dolgozik a The Hellacopters. A történethez hozzátartozik, hogy a Head Off albumon feldolgozások szerepeltek, saját dalokat a 2005-ös Rock & Roll Is Dead óta nem hoztak ki.

„Új Hellacopters lemezen dolgozunk. Jelenleg hét dal alapját rögzítettük, de az a helyzet, hogy összevissza csináljuk a dolgokat, szóval a csillagok állásától függ az egész. Az emberek azt hiszik, hogy én vagyok a legelfoglaltabb arc, de ez nem igaz. Inkább az a helyzet, hogy szabad vagyok, de olyankor meg le kell ugranom vidékre a nyaralómba. Dregennek viszont ott a Backyard Babies. Szóval gondolhatom magamat a világ legelfoglaltabb emberének, vele semmiképp sem versenyezhetek.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.