“A zene volt a fáklyám a sötét alagútban” – itt az új Leprous-lemez nyitódala

Október 25-én fog megjelenni a norvég progger Leprous új nagylemeze Pitfalls címmel. A lemezről már ki is jött az első dal, a címe Below, egy visszafogottabb, lassan feléledő darab, de Einar Solberg frontember azért így is olyat énekel a refrénben, hogy attól egy darabig nem fogsz magadhoz térni.

Az énekes-billentyűs egyébként ezt mesélte a számról:

A Below volt az első dal, amit megírtunk a Pitfalls albumra, amikor még fogalmunk sem volt róla, hogy mi fog következni. Nagyon spontán módon született dal, először csak zongorával és vokálokkal. Ez egy nagyon érzelmes és melankolikus dal, ami nekem személy szerint rengeteget jelent – zeneileg és szövegileg is. Hatalmas, filmzeneszerű vonósok, elektronikus elemek, és akusztikus, élő részek – mind egybegyúrva. Nagyon epikus, ugyanakkor nagyon törékeny is.

És a lemez kapcsán sem spórolt a nagy szavakkal:

Ez az az album, amit senki nem vár a Leproustől. Amikor azt hiszed, hogy tudod, merre tart, rájössz, hogy tévedtél. Ez nem csak a legnagyobb és legelőremutatóbb hangzású anyagunk, hanem a leginkább személyes és őszinte is.

Életem egyik legnehezebb éve alatt írtam meg az albumot, amikor depresszióval és szorongással küzdöttem. Semmi szűrő, semmi metafora, csak az igazság. Azt mondják, hogy zenét írni felér egy terápiával. Én azt mondom, hogy ez enyhe kifejezés. Számomra a Pitfalls másfél évnyi tanulás eredménye, hogy hogyan juthatok ki a sötét alagútból. A zene volt a fáklyám.

A David Castillo producerrel készült albumra 9 dal kerül fel, név szerint:

1. Below
2. I Lose Hope
3. Observe the Train
4. By My Throne
5. Alleviate
6. At the Bottom
7. Distant Bells
8. Foreigner
9. The Sky Is Red

A banda ősszel egy EU-turnén mutatja be a lemezt, magyar állomás sajnos nincs (pedig a legutóbbi A38-as bulijukra máig könnyes szemmel gondolunk vissza), de Bécsben meg lehet őket nézni november 20-án.

//www.youtube.com/watch?v=4nPwBSaJmgI

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.