Sühnopfer – “Hic Regnant Borbonii Manes” albumpremier

Ardraos a következőt válaszolta a kérdésünkre:

Az album dalainak a dühösségét és tombolását hogyan írnád le szavakkal?

Összetett szövevénye olyan érzéseknek és hangulatoknak, melyek egyszerre ébresztik fel a mindenkiben megbúvó tudatalatti múltat és nosztalgikus kétségbeesés nyomását, de mindezek mellett felbújtják az emberben a magasztosságot, nemességet és kreativitást, amit a dallamokba kevert ritmikus hevesség és vokálok durvasága kísér. Utána készüljetek a dallamos black metál egy nagyon középkori, már-már neoklasszicista stílusára, melyben minden egyes riffet tökéletesre csiszoltunk. Ezek a dalok bizonyos szempontból az ősi tartományomat életre keltő és felvirágoztató szellemek előtti tisztelgésnek és kegyeletnek tekinthetők. Az album címe Bourbon első urainak birodalmára, “Bourbonnais”-ra utal, mely annak az ősi középkori tartománynak volt a neve ahol én és felmenőim születtek, Franciaország közepén, egy erdőkkel és romokkal tarkított vidéken. A dalok nem csak egymás után ok nélkül felsorakoztatott alapelemek. Hallgatás közben a régi idők érzéseit ébresztheti fel benned black metálos dallamaival. Az előzőekhez képest az ének is sokkal teljesebb és változatosabb. Én magam úgy gondolom, hogy eddig ez a Sühnopfer egyik legjobb teljesítménye.

A több hangszeren játszó Ardraos kreatív elméjéből kiszökkent “Hic Regnant Borbonii Manes“-el, mely eddigi legvirtuózabb kiadványuk, a SÜHNOPFER mindent belead.

A black metál dallamainak erőkavalkádjaként a “Hic Regnant Borbonii Manes” a Capeting magasztosság forgataga, profán dühének és nyers dallamos szépségének egyesülése pedig olyan legendás előadókat idéz mint a DISSECTION és a SACRAMENTUM.

Tucatnyi gitár izzasztó szimfóniája uralja ezt az albumot elejétől a végéig, amit robbanékony ritmusos tüzérség és harsogó kiáltások kísérnek. A neoklasszicista bravúr és operai diadal sziporkái adnak nyomatékot ennek a vad hangzásnak.

Debemur Morti debütjével a SÜHNOPFER hibátlanul ötvözi a királyi Bourbon tombolást a klasszikus black metál dühvel.

A “Hic Regnant Borbonii Manes” május 10-én jelenik meg világszerte special edition vinyl (sold out), vinyl, special edition cd (sold out), cd and digital download formában. Póló előrendelése lehetséges a webshop és a Bandcamp oldalon.

Az album összes dalát Ardraos 2013 – 2018 között készítette!
A dalszöveget szintén Ardraos kreálta, kivéve aJe vivroie Liement“-et, amelyet Guillaume de Machaut-nak köszönhet!
A felvételt és a keverést az NKS Studio-ban végezték 2016 november és 2019 januárja között.
Az éneket Prieuré de Chirat-ban rögzítették 2018 július és augusztusa között.
A maszterelést 2019 januárjában végezték a stúdióban!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Kronos Mortus nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.