Lefújták az idei Download fesztivált

Nagy-Britannia legnagyobb fesztiválja, a Glastonbury után a metalos körökben legendás Download is bejelentette, hogy a koronavírus miatt elővigyázatosságból lefújják az idei rendezvényüket. A Donington Parkban tartott fesztiválon június 12. és 14. között olyan zenekarok léptek volna fel, mint a KISS, az Iron Maiden, a System of a Down, a Deftones, a Korn és az Alter Bridge.

A Glastonbury szervezői a múlt heti közleményükben azt írták, hogy még ha júniusig rendeződik is az egészségügyi helyzet, akkor sem maradna elég idejük felépíteni a helyszínen egy bő százezer vendéget váró fesztivál infrastruktúráját, amihez többezer ember több hónapos munkája szükséges. A Download szervezői nem indokolták ilyen részletesen a lemondást, de valószínűleg ugyanez a helyzet náluk is. A jegyvásárlóknak mindkét feszt szervezői felajánlották, hogy visszaigényelhetik a pénzüket, vagy felhasználhatják a jegyüket a 2021-es rendezvényekhez.

Fontos még megjegyezni, hogy a Download headlinerei közül szinte mindenki (a Maiden kivételével) fellépne idén nyáron Budapesten is, azonban ha a nyugat-európai fesztiválok mostantól elkezdenek sorban kiesnek, az könnyen ellehetetlenítheti a zenekarok teljes nyári turnéit. Szóval senki ne lepődjön meg, ha esetleg a következő hetekben a hazai promóterek bejelentik, hogy se a Systemet, se a Deftonest, se a Kornt nem látjuk itthon.

A hazai fesztiválok megrendezése egyelőre megoldhatónak tűnik, de a körülményektől függően még ez is változhat.

//www.youtube.com/watch?v=DnGdoEa1tPg

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!