Új albumot ad ki Chester Bennington első zenekara az énekes utolsó felvételeivel

Chester Bennington özvegye megerősítette, hogy az énekes kívánsága szerint a Linkin Park frontemberének első zenekara, a Grey Daze új albumot jelentet meg. 

Már korábban bejelentették, hogy Chester Bennington első zenekara, a Gray Daze újrarögzíti néhány klasszikus dalát az énekes fia, Jamie közreműködésével. Most úgy tűnik, a banda már jóval előrébb jár ennél - Chester özvegye, Talinda megerősítette, hogy az énekes még a halála előtt hozzálátott egy új album elkészítéséhez a Gray Daze-zel, és elkezdtek gyakorolni a banda 20 éves jubileumi koncertjére. Az özvegy legfrissebb Instagram-bejegyzése szerint az újravett nóták Talinda alapítványának közreműködésével hamarosan napvilágot látnak - a Grey Daze új kiadvánnyal jelentkezik, melyen lesz néhány szám Chester utolsó felvételei közül - írja a Kerrang.

"Chester egyik legnagyszerűbb ajándéka a zene volt. Az egyetlen dolog, amire ennél is büszkébb volt, hogy apja lehetett a gyermekeinek. Hogy mindezt átadhassa, azt akarta, hogy a rajongói halljanak mindent, amit csinál - és az ő útja a Grey Daze-zel kezdődött"  - olvasható Talinda Instagram-oldalán. "2017 februárjában Chester és a zenésztársai hozzáláttak, hogy újra felvegyék a korai dalaikat, azt tervezték, hogy ezeket megjelentetik majd, júniusban pedig bejelentették, hogy ősszel újra összeállnak egy 20 éves jubileumi bulira. 

Annyira lelkesen dolgozott ezen, buzgón játszotta az üzenetekkel teli rockzenét, mert tudta, milyen fontos ez a rajongóinakNagyon sokat jelentett neki, hogy együtt játszhat a Gray Daze tagjaival, Sean Dowdell-lel, akivel nagyon különleges barátságot ápolt és akivel üzlettársak voltak a Club Tattoo bizniszben, továbbá Mace Beyersszel és Chris Davisszel. Több ideje ismerte őket, mint a fél élete.

Mikor Chester meghalt, túl bonyolultnak tűnt minden résztvevő számára a Grey Daze újraegyesítésének utógondolata - ők is szenvedtek, én is szenvedtem, túl sok érzelmen kellett átverekedni magunkat, mielőtt egyáltalán tudtunk volna azzal foglalkozni, mi történik majd ezzel a projekttel. Ahogy a felhők foszladozni kezdek, és végre képesek voltunk arra koncentrálni, mit várhat tőlünk Chester, hozzáláttunk megkeresni a módját annak, hogy folytassuk, amin elkezdett dolgozni - beleértve azokat a dolgokat, amikre büszke volt, és amiket meg akart osztani a rajongóival.

A Grey Daze project egyike azon utaknak, mellyel folytathatjuk Chester történetét, és kapcsolatot teremthetünk a rajongókkal. Az alapítványom segítségével folyamatosan azon dolgozom, hogy Chester öröksége a pozitív változás fényeként ragyogjon. Egy új Grey Daze album megjelentetése megvilágítja majd mindannyiunk számára, honnan indult a férjem, remélhetőleg segít a rajongóinak jobban megérteni a művészetét, és egy jóval teljesebb képet ad majd az útjáról ezen a hihetetlen zenén keresztül."

 


A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Talinda Bennington (@talinda320) által megosztott bejegyzés,

 Íme egy régi Gray Daze felvétel, melyen Chester Bennington hosszú hajjal látható:

 

A Új albumot ad ki Chester Bennington első zenekara az énekes utolsó felvételeivel bejegyzés először a On Stage jelent meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) On Stage » On Stage - Magyar nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!