Keresztények a metál és rockzenében.

Keresztény rock : A rock és a metál egy olyan alműfaja amelyben a keresztény hitvilágra azon belül is Jézusra összpontosítanak.

Kezdetek : 1950-60as évek: A legtöbb keresztény nem nézte jó szemmel ahogy a rockzene egyre népszerűbb az akkori fiatalság köreiben , azért történt ez mert a szülők attól tartottak ha a gyermekeik eme műfajt hallgatják a következők fognak történni : drogos , alkoholista , szexmániás , sátánista , vagy motoros bandák tagjai lesznek és lopni fognak illetve bűnözői életmódot  folytatni . Féltek a hangos riffektől , a zavarba ejtő énekléstől és a hipnotikus ritmusoktól így egyből azt mondták rá ez Sátán hangja . Bár az előfordult egy – egy dalban hogy szexuálisan túlfűtött vagy szerepeltek benne ilyen utalások . Elvis Presley munkássága e téren ellentmondásos mert ő mélyen vallásos keresztény volt abban az időben, sőt tovább fokozzam kiadott egy albumot Peace of the valley címmel ezen az alkotáson van egy dal ami a főcímdal is egyben , na azt a magyaroknak írta az 1956-os forradalom miatt . Célja a magyar rászorulók élelmiszeradománnyal való meg segítése . Egyes vallásos emberek ugyan meghallgatták de az intézmények nem tolerálták a fent említett okokból . 1960-as esztendőkben a műfaj fejlődésnek indult így sokan elidegenedtek tőle . A Beatles volt a fő favorite banda a hit képviselői között ez változott bizonyos kijelentések miatt John Lennon : ” népszerűbbek vagyunk mint Jézus ” viccnek szánta.  Egyik első keresztény formáció The crusaders volt ők garage rockot játszottak .

Metálvilla kialakulása : Ronnie James Dio népszerűsítette a szubkultúrában , a Coven nyíltan Sátánista együttes is használta ( megjegyzés a sátáni és rocker szimbólum között van különbség ) Jelentése : Jelnyelvben : Szeretlek , de az óegyiptomi papok is alkalmazták a hogy tudassák ők melyik kasztrendszerhez tartoznak .

Sokáig üldözték a stílus képviselőit pl. papok , Pmrc nőegylet tagjai , egyébként személyek .

Híresebb előadok : Alice Cooper , Dee Snider , Bon Jovi , W.A.S.P

Egyébb hozzáfűzés: a rockban és metálban mindenhol előfordulnak a hozzánk tartozó hitvallásúak!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Haverock Közösség nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!