Grammy-díjat nyert a High On Fire

Magyar idő szerint vasárnap éjjel-hétfőn hajnalban lezajlott a 61. Grammy-díjátadó a Los Angeles-i Staples Centerben. A Legjobb metal előadás kategória díját egy veterán underground legenda, a High On Fire kapta meg a tavalyi Electric Messiah lemeze címadó daláért.

A kategória további jelöltjei a következők voltak:

  • Between the Buried and Me – Condemned to the Gallows
  • Deafheaven – Honeycomb
  • Trivium – Betrayer
  • Underoath – On My Teeth

A tavaly a budapesti Desszert Fesztet is megjárt banda énekes-gitárosa, a tavalyi lábműtétje után még bottal járó Matt Pike a következőket mondta köszönőbeszédében:

Nem igazán volt szükségünk sosem díjakra ahhoz, hogy azt csináljuk, amit szeretünk. Huszonegy évvel később ezt is megkaptuk. Köszönjük az Akadémiának!

A bandatagok emellett producerüket, Kurt Ballout és tavaly elhunyt menedzserüket, Nick Johnt is megemlítették rövid felszólalásaikban.

A legjobb rock előadás kategóriában posztumusz nyert Chris Cornell a When Bad Does Good című dalával. Díját özvegye, Vicky vette át két gyermekükkel, Tonival és Christopherrel együtt. A legjobb rockdal St. Vincenttől a Masseduction, a legjobb rockalbum pedig a Greta Van Fleettől a From the Fires lett.

//www.youtube.com/watch?v=VBflOo-Hx6A

//www.youtube.com/watch?v=op9E1fhyV2Y

//www.youtube.com/watch?v=06OYeGnX5C4

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!