AIRBOURNE, DESECRATOR – Ausztrál hangfalágyúk bevetésen!

2017, Airbourne, australia, ausztrál, ausztralia, Barba Negra Music Club, breakin outta hell, Desecrator, Főoldali kiemelt hír, hard rock, heavy metal, thrash, thrash metal 0 Comment

Azért ez nem semmi!

Nem elég, hogy három éve, az A38 hajó gyomrában is teltházas koncertet adott a -hazánkban is- egyre nagyobb koncerthelyszíneken fellépő, ausztrál Airbourne, de immáron azt is tudhatjuk, hogy jövőhét vasárnap a Barba Negra Music Club-ot is fullosra fogják tölteni. Így inkább csak egy kis kedvcsinálóként olvassátok el az alábbi ajánlót, mintsem ezen felbuzdulva váltsatok jegyet, mert azt már nehezen lehet. Ha meg mégis, akkor csak óvatosan vadásszatok!

 Az est előzenekara Desecrator névre hallgat és szintén a kenguruk földjéről érkezik.

media-band1

A banda mindazon thrash metal-osoknak csillogó szemeket, széles mosolyokat és megrepedt nyakcsigolyákat fog okozni, akik bírják például a korai Testament, a Sacred Reich vagy a Death Angel muzsikáját. Az egészen old school vonulatban utazó, 2008-ban alakult banda eddig két EP-t (Desecrator 2010, Down to Hell 2013), valamint egy élő felvételes kiadványt (Live Til Death 2011) tudhat maga mögött, első stúdiólemeze pedig idén tavasszal jelent meg To The Gallows címmel az igen jópofa és beszédes nevű Dinner For Wolves Records gondozásában. Az albumot egyébként a Toyland és a Goatsound stúdiókban vették föl Melbourne-ben, a maszterelést pedig Brad Boatright végezte.

A Desecrator jelenlegi tagjai: Riley Strong (ének, gitár), Anthony J. Finch (gitár), Gerad Biesboer (bőgő) és Jared Roberts (dobok)

Az évek során már megfordultak Délkelet-Ázsiában, Európában, Mexikóban, Oroszországban, de még Brazíliában is, ráadásul olyan csapatokkal koncertezhettek együtt már, mint a Vital Remains, a Venom Inc., illetve az Overkill és a Crowbar. Az év folyamán már egy headliner turnét is letoltak odahaza, most pedig újra visszatérnek Európába az Airbourne vendégeként és ezt üzenik:

„…now gearing up for a return to Europe in October 2017… this time with mates and Aussie rockers AIRBOURNE. Strap yourselves in… cause this AUSSIE INVASION is gonna make you need a BRAINSCAN!”

A bál fő attrakciója pedig egyértelműen a tavalyi Rockmaratonon is irdatlan nagy bulit okozó, a hangfalágyúikat a pokolnál is hangosabbra toló Airbourne lesz!

ab7990-1_orig

Az ausztrál Victoria állam béli Warrnambool-ban 2003-ban megalakult brigád még mindig porondon lévő alapító tesói Joel (ének, gitár) és Ryan O’Keeffe (dobok). Hozzájuk még anno, a legelső lemez megjelenése előtt csatlakozott Justin Street (basszusgitár), másodgitárosuk pedig az idén tavasztól velük zenél újonc, Harri Harrison.

Az Airbourne sohasem kertelt, mindig is vállalta múltját, gyökereit és hatásait és bár a 70-es 80-as évek hard rock bandáinak (,mint az ACDC) egyértelmű szellemidézésével (/vagy megidézésével) operálva, ám ezen hangzásokat mégis a saját képükre formálva voltak képesek felkúszni az arénabandák névsorába. Ez persze azon hozzáállásuknak köszönhetik, hogy a magaslatokból leszállva, a hírességüket okozó közönséghez emberi módon, közvetlenül és barátságosan viszonyulva tolják a hallgatóság arcába az egyediséggel is ellátott, ám sallangmentes rock ’n’ roll számaikat. Ennél fogva a folyton magas fokozaton pörgő zenekar nem csak az új hullámmal érkező vintage rock, hard rock bandáknak nyit teret, de a kiveszőben levő fiatalos, őszinte rock ’n’ roll lázadást is megmutatja és tovább örökíti.

 A különböző videó- és konzoljátékok-, valamint filmek tömkelegében szereplő hangulatos számaik közül talán már mindenki hallhatott egy-kettőt. A -szinte már- klasszikusokkal és slágerekkel teletűzdelt albumjaik a következők: Runnin’ Wild (2007), No Guts, No Glory (2010), Black Dog Barking (2013), Breakin’ Outta Hell (2016). A szinte pontosan három évenként érkező albumok utolsó tagját immáron nem a Roadrunner-nél, hanem a Spinefarm-nál hozták ki. Utóbbi lemezüket követően idén egy különleges és masszív kiadványuk is érkezett, mely az első három „kalsszikus” albumon túl egy DVD-t, valamint egy B-oldalas tételekkel és két-, eddig kiadatlan számmal teletömött CD-t is tartalmaz (Diamond Cuts – The B Sides 2017).

Mindezekből szemezgetve, valamint a Breakin’ Outta Hell számain túl minden bizonnyal a legnagyobb slágereket is hallhatjuk majd október 29.-én, vasárnap, az A38 által a Barba Negrába szervezett, immáron teltházas bulin.

Ti ott lesztek? Mi igen; találkoz(z)unk az első sorokban?(!)

Addig is lehet hangolódni a legutóbbi DVD-n megjelent dokumentumfilmmel, az It’s All For Rock ’n’ Roll-al!

Esemény: https://www.facebook.com/events/1713412398951106/

Airbourne honlap: http://airbournerock.com

Airbourne Facebook: https://www.facebook.com/airbournerock/

Desecrator honlap: http://desecrator.net

Desecrator Facebook: https://www.facebook.com/DESECRATORAUS/

 

(Készítette: Vágány Norbert)

Author

Related Articles

  SZÓLJ HOZZÁ!

  HÍRSZEMLE

  Melankolikus metal míting – Insomnium, Tribulation beszámoló

  Melankolikus metal míting – Insomnium, Tribulation beszámoló

  Fellépők: Insomnium (FI), Tribulation (SWE)Helyszín: Dürer kert, Room 041Időpont: 2018. március 20.Képek:  Martina Sestic, Venia MagVajon az Insomnium népszerűsége, vagy a terem kis mérete okozta a tegnap esti teltházat? Mindegy is, a lényeg, hogy március 20-án többszáz ember tapasztalhatta meg két nagyszerű ...

  Olvasd tovább

  ROCKMARATON 2018: megjöttek az utolsó nevek, összeállt a program!

  ROCKMARATON 2018: megjöttek az utolsó nevek, összeállt a program!

  Az utolsó 3 nemzetközi és 10 magyar fellépővel teljes lett az idei Rockmaraton Fesztivál programja – a szervezők azért a végére is tartogattak néhány nagy nevet!Az elmúlt évek során sorra fogynak el mellőlük a korábbi pályatársak, szinte hihetetlen, hogy jövőre ...

  Olvasd tovább

  A hét legszemétládább dalát adta ki az ohiói Homewrecker

  A hét legszemétládább dalát adta ki az ohiói Homewrecker

  Az ohiói hardcore metalos Homewreckernek sem kell a szomszédba menni, ha egy kis mocskosságot akar csempészni új dalába – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a napokban kiadott új single, a Fade to Oblivion, mely a banda közelgő harmadik nagylemezén ...

  Olvasd tovább

  Közös, 4 számos anyaggal jelentkezett a de profundis és az Aornos

  Közös, 4 számos anyaggal jelentkezett a de profundis és az Aornos

  Már kapható, letölthető, teljes egészében meghallgatható a szombathelyi de profundis legújabb, 4-számos anyaga, mely az Aornos zenekarral közös kazettán látott napvilágot, Hymnen an die Nacht ...

  Olvasd tovább

  Hypocrites Breed – Új videó érkezett: ‘Te hiszékeny’

  Hypocrites Breed - Új videó érkezett: 'Te hiszékeny'

  Újabb klipp a Hypocrites Breed budapesti formációtól a "Gyűlölet éltet te hiszikeny paraszt" című EP "Te hiszékeny" számához. A klippet készítette Marjai Bertalan (Berci), aki ...

  Olvasd tovább

  Keresés

  Back to Top

  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!