Ezrek tomboltak az esőben az Imagine Dragons koncertjén – hatalmas bulival zárult a 25. Volt Fesztivál

Beszámolók, Fish!, Fotógalériák, Imagine Dragons, Knife Party, quimby 0 Comment

A Volt Fesztivál utolsó napján szintén nagyon sokan látogattak el a rendezvényre. Bár a szombat estét sem úsztuk meg eső nélkül, a közönséget ez egyáltalán nem riasztotta el.

Szombaton, illetve egészen pontosan vasárnap hajnalban ért véget a soproni Volt Fesztivál, melynek utolsó napján is több olyan külföldi és magyar zenekar lépett fel, akikre nagyon sokan voltak kíváncsiak. A nemzetközi sztárcsapatok közül rengetegen várták a The Cult együttest, akik este 6 után csaptak a húrok közé a Telekom Nagyszínpadon.

The Cult / Fotó: Pogonyi Nóra

The Cult / Fotó: Pogonyi Nóra

A brit zenekar után a Quimby koncertje következett, ami kihagyhatatlanak számít minden fesztiválon. Az együttes még soha nem okozott csalódást a közönségnek, mindig egy nagyon jól összerakott, látványos produkcióval érkeznek, amit olyan lelkesen adnak elő, hogy egy szempillantás alatt lázba hozzák a publikumot.  Most is így történt - a tömeg tapsolt, ugrált, énekelt, főleg, amikor olyan slágerek kerültek elő, mint a Sehol se talállak, vagy az Autó egy szerpentinen.

IMG_5169

A Quimby még megúszta, ám az utánuk következő Imagine Dragons már szakadó esőben tolta le a show-ját. A fesztiválozókat azonban ez egyáltalán nem zavarta - volt, aki felkészülten, esőkabátban, de olyan is, aki a viharral nem törődve anélkül ugrálta végig az amerikai együttes koncertjét. Én egy közeli sátorba húzódva hallgattam a csapatot - elképesztő, hogy a szél és a szakadó eső ellenére is micsoda tombolás volt a Nagyszínpad előtt!

Imagine Dragons / Fotó: Pogonyi Nóra

Imagine Dragons / Fotó: Pogonyi Nóra

IMG_5526

Imagine Dragons / Fotó: Pogonyi Nóra

Imagine Dragons / Fotó: Pogonyi Nóra

Imagine Dragons / Fotó: Pogonyi Nóra

Érdekes, hogy mire a Halott Pénz színpadra állt, elvonult a vihar. A fiatal lányok körében nagy népszerűségnek örvendő zenekar elképesztő tömeget vonzott a Petőfi Rádió Nagyszínpadhoz, én viszont nem igazán voltam kíváncsiak rájuk, inkább átmentem az Akváriumhoz, és megnéztem a Fish! koncertjének a végét - már az első percben kiderült, hogy ez a lehető legjobb döntés volt.

Fish! / Fotó: Pogonyi Nóra

Fish! / Fotó: Pogonyi Nóra

Fish! / Fotó: Pogonyi Nóra

Fish! / Fotó: Pogonyi Nóra

Éjfél után még egy kicsit belehallgattam a Knife Party előadásába, de mivel az Imagine Dragons koncertje alatt rendesen bőrig áztam, fél egy körül lassan elindultam hazafelé.

Volt Fesztivál / Fotó: Pogonyi Nóra

Volt Fesztivál / Fotó: Pogonyi Nóra

Az idén hatnapos rendezvény tényleg nagyon profin meg össze lett rakva. A Telekom Volt Fesztiválon az esemény alapítója, Lobenwein Norbert tájékoztatása szerint majd' 160 ezren fordultak meg - a Linkin Park show-jára 45 ezren voltak kíváncsiak, így a nulladik napon a "telt ház" tábla is kikerült, de majdnem ugyanennyien vettek részt a zárónapi koncerteken is.  A főszervező elmondta: "Sopronban és környékén hónapok óta nem lehetett szállást találni, ma már a VOLT a régió legjelentősebb turisztikai eseménye, ahová Magyarország minden pontjáról és külföldről is érkeznek vendégek. A fesztivál nyitónapján rendezett Petőfi Zenei Díj gála a vártnál is nagyobb sikerrel és milliós nézettséggel zajlott."

“A Csillagok Városa projekt keretében idén öt világsztárnak adtunk át közterületi székeket, amelyek ezentúl Sopron utcáit díszítik: mostantól már a Linkin Park, Martin Garrix, Ellie Goulding, az Imagine Dragons és a Pendulum csapata büszkélkedhet azzal, hogy nyomot hagytak Sopronban. Ugyancsak a város utcáit díszíti ezentúl az a SOPRON felirat is, amelyet neves kortárs művészek alkottak a VOLT ideje alatt” – tette hozzá Fülöp Zoltán, a VOLT másik főszervezője az idei rendezvényt értékelve.

Volt Fesztivál / Fotó: Pogonyi Nóra

Volt Fesztivál / Fotó: Pogonyi Nóra

A Ezrek tomboltak az esőben az Imagine Dragons koncertjén - hatalmas bulival zárult a 25. Volt Fesztivál bejegyzés először a On Stage jelent meg.

Author

Related Articles

  SZÓLJ HOZZÁ!

  HÍRSZEMLE

  White Wizzard – Infernal Overdrive (2018)

  White Wizzard - Infernal Overdrive (2018)

  A klasszikus brit heavy metal legendák köntöse alól kibújó White Wizzard 2007-ben indult Los Angeles-ben. Az Infernal Overdrive a negyedik lemezük, a 2013-as The Devil's Cut-óta váratják vele a rajongóikat (mi az azt 2011-ben megelõzõ Flying Tigers-rõl

  Olvasd tovább

  Török Ádám – 70/50 jubileumi koncert @ 2018. január 27. – Gödör Klub

  Török Ádám - 70/50 jubileumi koncert @ 2018. január 27. - Gödör Klub

  A legendás Mini együttest 1968-ban alapította Török Ádám, aki január 12-én ünnepelte a 70. születésnapját, a Mini pedig az ötvenediket. Erre a dupla jubileumra összeáll a legendás formáció, de ez az este ennél is többet ígér: 20 nóta, 20

  Olvasd tovább

  Black Sequoia – Marked Ones (2018, klip)

  Black Sequoia - Marked Ones (2018, klip)

  Megjelent a Black Sequoia elsõ hivatalos videoklipje. A zenekar kezdetben melodic death metalt játszott, ami idénre megváltozott, ugyanis nem szeretnék keretek közé szorítani a zenéjüket. A dalokban egyaránt helyet kapnak a core és death

  Olvasd tovább

  A Trivium lemezbemutató koncertje az Akvárium Klubba költözik

  2018 tavaszán a Trivium visszatér Európába! A floridai metál banda koncertje a nagy érdeklődésre való tekintettel az Akvárium Klub NagyHalljába költözik a Dürer Kertből, így azok, akik lemaradtak, most még válthatnak jegyet a banda hazai lemezbemutatójára, március 29-én. A zenekar egyébként ...

  Olvasd tovább

  Szükségállapot – Klippremier – Egy kép még a fejemben

  Szükségállapot – Klippremier – Egy kép még a fejemben

  Szimplán Szükségállapot címmel tavaly tavasszal jelent meg az egri Szükségállapot legújabb nagylemeze. A Standing Wawes stúdiójában készített dalcsokor arcletépő sounddal szólal meg már a beindulástól fogva, hogy aztán 9 tételen keresztül, üresjárat nélkül vésődjön az elménkbe. Zolnai Gergely és a ...

  Olvasd tovább

  Keresés

  Back to Top

  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!