Metál, pop, eső és szélvihar – így telt a Volt Fesztivál harmadik napja

Beszámolók, Ellie Goulding, Of Mice And Men, Vad Fruttik, wellhello 0 Comment

Szerdán is érkeztek sztárfellépők a soproni Volt Fesztiválra - a nagyszínpados előadók közül a The Devil Wears Prada és az Of Mice And Men zenekarok koncertje után Ellie Goulding showját is meglestük. A Vad Fruttik produkcióját sajnos az érkező vihar félbeszakította, a Wellhello koncertjét viszont már szerencsére zavartalanul élvezhette a közönség. 

A keményebb műfajok szerelmeseinek is kedveztek szerdán a Volt Fesztivál szervezői. Késő délután ugyanis egy amerikai metalcore zenekar, a The Devil Wears Prada koncertjével kezdődtek a porgramok az OTP Junior - Petőfi Rádió Nagyszínpadán.

The Devil Wears Prada / Fotó: Pogonyi Nóra

The Devil Wears Prada / Fotó: Pogonyi Nóra

A banda a korai kezdés ellenére is azonnal felpörgette a hangulatot - irdatlan erővel robbantak a színpadra, ezzel a távolabbi sátraknál időzőket is odacsalogatva. Percek alatt megtelt a pódium előtti tér ritmusra bólogató fesztiválozókkal, akik néhány szám után őrült bulizásba kezdtek.

The Devil Wears Prada / Fotó: Pogonyi Nóra

The Devil Wears Prada / Fotó: Pogonyi Nóra

A metalcore banda koncertje után a Telekom Nagyszínpadon lépett fel a szintén Amerikából érkező Of Mice And Men. A 2009-ben alapított heavy metal együttest korábban akkor láttam élőben játszani, mikor 2014-ben a Linkin Park európai koncertjein előzenekarként melegítették a közönséget. A bandában akkor még az alapító-frontember Austin Carlile is énekelt, aki tavaly év végén egészségügyi okokra hivatkozva kilépett a csapatból. Kicsit aggódtam is, milyen lesz nélküle a produkció - de teljesen fölösleges volt. Fantasztikusan szerepelt a zenekar, akiket egyébként először láthatott Magyarországon a közönség.

Of Mice And Men / Fotó: Pogonyi Nóra

Of Mice And Men / Fotó: Pogonyi Nóra

A keményebb műfajok után könnyedebb stílusra váltott a Nagyszínpad - este 9-től Ellie Goulding állt a közönség elé. Az angol popénekesnő, aki a dalszövegeit is maga írja, nagyon közvetlenül viselkedett a rajongóival - érkezésekor, még mielőtt eltűnt volna a backstage-ben, megállította az autót, amivel hozták a fesztiválra, és kiszállt, hogy személyesen is üdvözölje a közönségét, amit a Blikk tudósítóinak sikerült elcsípni.

Én nem vagyok egy hatalmas popzene rajongó, Ellie Gouldingnak csupán csak egy-két slágerét ismerem, de minden elismerésem az övé - tényleg nagyon nagy showt hozott össze szerdán este Sopronban. A közönségnek, akik egyenesen imádták, nagyon nagy szerencséjük volt, hogy végig tudták nézni a koncertet, nem sokkal később ugyanis lecsapott a vihar a Volt Fesztiválra.

Ellie Goulding / Fotó: Pogonyi Nóra

Ellie Goulding / Fotó: Pogonyi Nóra

Ellie Goulding koncertje után kezdett a Vad Fruttik, azonban - ahogy korábban már beszámoltunk róla - hat szám után sajnos le kellett állítani a koncertet a hatalmas széllel érkező vihar miatt. Ezt borzasztóan sajnáltuk, mert már régen láttuk az együttest élőben és nagyon szeretjük őket!

Vad Fruttik / Likó Marcell - Fotó: Pogonyi Nóra

Vad Fruttik / Likó Marcell - Fotó: Pogonyi Nóra

Bő félóra után, mikor már elállt az eső, és biztonsággal lehetett folytatni a színpadi programokat, a Vad Fruttik visszatért és eljátszott három számot a közönségnek, akik a rossz idő ellenére sem igazán akartak tágítani, abban reménykedve, hogy hamarosan folytatódik a buli. Az idő végül kegyes volt a fesztiválozókhoz - a Wellhello koncertjét már nem zavarta meg semmi.

Wellhello / Fotó: Pogonyi Nóra

Wellhello / Fotó: Pogonyi Nóra

 

A Metál, pop, eső és szélvihar - így telt a Volt Fesztivál harmadik napja bejegyzés először a On Stage jelent meg.

Author

Related Articles

  SZÓLJ HOZZÁ!

  HÍRSZEMLE

  Hosszú hétvége-Majális-Koncertek-Bulik

  Hosszú hétvége-Majális-Koncertek-Bulik

  Sziasztok! Senkit  ne riasszon el, a mai átmeneti eső és hűvös, a hosszú hétvégén ismét nyárias időben élvezhetjük a jobbnál jobb programokat. Íme a Haverock ajánlata Nektek:Április 27. PéntekEsemény: https://www.facebook.com/events/437350473383289/?__mref=mbSlawers, Új Nemzedék WOK koncert Győrben a The To Rock Music & ...

  Olvasd tovább

  Kataklysm és a Hypocrisy turnéjához csatlakozik a THE SPIRIT

  Kataklysm és a Hypocrisy turnéjához csatlakozik a THE SPIRIT

  THE SPIRIT: a német black / death metal brigád csatlakozik a Kataklysm és a Hypocrisy turnéjához.Október 23-án Budapestet is érinti a KATAKLYSM és a HYPOCRISY közös őszi turnéja. Most már az sem titok, hogy a körút, így a budapesti állomás vendége a Nuclear Blast ...

  Olvasd tovább

  Lassú számmal húz le a mélybe a Lightchaser

  Lassú számmal húz le a mélybe a Lightchaser

  Tavaly augusztusban jelentkezett legutóbb új dallal az esztergomi Lightchaser, ezért épp itt volt az ideje, hogy friss számot hozzanak a srácok. Ennek megfelelően tegnap új dallal és videóval aktiválta magát a zenekar, méghozzá egy tőlük szokatlan, lassabb tempójú tétellel. A Down ...

  Olvasd tovább

  Tomorrow’s Eve: Mirror of Creation III – Project Ikaros (2018)

  Tomorrow's Eve: Mirror of Creation III – Project Ikaros (2018)

  Kiadó:Baze/Dr. Music RecordsHonlapok:www.t-eve.comfacebook.com/Tomorrows.Eve.officialAz elmúlt kb. 10 év nem volt igazán kegyes a progresszív metál műfajhoz. A zászlóshajóként egykor élen haladó Dream Theater ma már csak halovány árnyéka önmagának, az egész színtér elvékonyodni, elfáradni látszik, miközben egy-két kivétellel olcsó és középszerű ...

  Olvasd tovább

  SENTENCED játék emlékeztető

  SENTENCED játék emlékeztető

  Nagyon jó a játék, egy csomó album van versenyben, kiélezett a küzdelem, és még semmi nem dőlt el. Ha eddig nem szavaztál, de szeretnél, holnap hajnalig voksolhatsz – tetszési sorrendben – három kedvenc Sentenced-albumodra.Szavazat leadása[contact-form-7]

  Olvasd tovább

  Keresés

  Back to Top

  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!