Metál, pop, eső és szélvihar – így telt a Volt Fesztivál harmadik napja

Beszámolók, Ellie Goulding, Of Mice And Men, Vad Fruttik, wellhello 0 Comment

Szerdán is érkeztek sztárfellépők a soproni Volt Fesztiválra - a nagyszínpados előadók közül a The Devil Wears Prada és az Of Mice And Men zenekarok koncertje után Ellie Goulding showját is meglestük. A Vad Fruttik produkcióját sajnos az érkező vihar félbeszakította, a Wellhello koncertjét viszont már szerencsére zavartalanul élvezhette a közönség. 

A keményebb műfajok szerelmeseinek is kedveztek szerdán a Volt Fesztivál szervezői. Késő délután ugyanis egy amerikai metalcore zenekar, a The Devil Wears Prada koncertjével kezdődtek a porgramok az OTP Junior - Petőfi Rádió Nagyszínpadán.

The Devil Wears Prada / Fotó: Pogonyi Nóra

The Devil Wears Prada / Fotó: Pogonyi Nóra

A banda a korai kezdés ellenére is azonnal felpörgette a hangulatot - irdatlan erővel robbantak a színpadra, ezzel a távolabbi sátraknál időzőket is odacsalogatva. Percek alatt megtelt a pódium előtti tér ritmusra bólogató fesztiválozókkal, akik néhány szám után őrült bulizásba kezdtek.

The Devil Wears Prada / Fotó: Pogonyi Nóra

The Devil Wears Prada / Fotó: Pogonyi Nóra

A metalcore banda koncertje után a Telekom Nagyszínpadon lépett fel a szintén Amerikából érkező Of Mice And Men. A 2009-ben alapított heavy metal együttest korábban akkor láttam élőben játszani, mikor 2014-ben a Linkin Park európai koncertjein előzenekarként melegítették a közönséget. A bandában akkor még az alapító-frontember Austin Carlile is énekelt, aki tavaly év végén egészségügyi okokra hivatkozva kilépett a csapatból. Kicsit aggódtam is, milyen lesz nélküle a produkció - de teljesen fölösleges volt. Fantasztikusan szerepelt a zenekar, akiket egyébként először láthatott Magyarországon a közönség.

Of Mice And Men / Fotó: Pogonyi Nóra

Of Mice And Men / Fotó: Pogonyi Nóra

A keményebb műfajok után könnyedebb stílusra váltott a Nagyszínpad - este 9-től Ellie Goulding állt a közönség elé. Az angol popénekesnő, aki a dalszövegeit is maga írja, nagyon közvetlenül viselkedett a rajongóival - érkezésekor, még mielőtt eltűnt volna a backstage-ben, megállította az autót, amivel hozták a fesztiválra, és kiszállt, hogy személyesen is üdvözölje a közönségét, amit a Blikk tudósítóinak sikerült elcsípni.

Én nem vagyok egy hatalmas popzene rajongó, Ellie Gouldingnak csupán csak egy-két slágerét ismerem, de minden elismerésem az övé - tényleg nagyon nagy showt hozott össze szerdán este Sopronban. A közönségnek, akik egyenesen imádták, nagyon nagy szerencséjük volt, hogy végig tudták nézni a koncertet, nem sokkal később ugyanis lecsapott a vihar a Volt Fesztiválra.

Ellie Goulding / Fotó: Pogonyi Nóra

Ellie Goulding / Fotó: Pogonyi Nóra

Ellie Goulding koncertje után kezdett a Vad Fruttik, azonban - ahogy korábban már beszámoltunk róla - hat szám után sajnos le kellett állítani a koncertet a hatalmas széllel érkező vihar miatt. Ezt borzasztóan sajnáltuk, mert már régen láttuk az együttest élőben és nagyon szeretjük őket!

Vad Fruttik / Likó Marcell - Fotó: Pogonyi Nóra

Vad Fruttik / Likó Marcell - Fotó: Pogonyi Nóra

Bő félóra után, mikor már elállt az eső, és biztonsággal lehetett folytatni a színpadi programokat, a Vad Fruttik visszatért és eljátszott három számot a közönségnek, akik a rossz idő ellenére sem igazán akartak tágítani, abban reménykedve, hogy hamarosan folytatódik a buli. Az idő végül kegyes volt a fesztiválozókhoz - a Wellhello koncertjét már nem zavarta meg semmi.

Wellhello / Fotó: Pogonyi Nóra

Wellhello / Fotó: Pogonyi Nóra

 

A Metál, pop, eső és szélvihar - így telt a Volt Fesztivál harmadik napja bejegyzés először a On Stage jelent meg.

Author

Related Articles

  SZÓLJ HOZZÁ!

  HÍRSZEMLE

  White Wizzard – Infernal Overdrive (2018)

  White Wizzard - Infernal Overdrive (2018)

  A klasszikus brit heavy metal legendák köntöse alól kibújó White Wizzard 2007-ben indult Los Angeles-ben. Az Infernal Overdrive a negyedik lemezük, a 2013-as The Devil's Cut-óta váratják vele a rajongóikat (mi az azt 2011-ben megelõzõ Flying Tigers-rõl

  Olvasd tovább

  Török Ádám – 70/50 jubileumi koncert @ 2018. január 27. – Gödör Klub

  Török Ádám - 70/50 jubileumi koncert @ 2018. január 27. - Gödör Klub

  A legendás Mini együttest 1968-ban alapította Török Ádám, aki január 12-én ünnepelte a 70. születésnapját, a Mini pedig az ötvenediket. Erre a dupla jubileumra összeáll a legendás formáció, de ez az este ennél is többet ígér: 20 nóta, 20

  Olvasd tovább

  Black Sequoia – Marked Ones (2018, klip)

  Black Sequoia - Marked Ones (2018, klip)

  Megjelent a Black Sequoia elsõ hivatalos videoklipje. A zenekar kezdetben melodic death metalt játszott, ami idénre megváltozott, ugyanis nem szeretnék keretek közé szorítani a zenéjüket. A dalokban egyaránt helyet kapnak a core és death

  Olvasd tovább

  A Trivium lemezbemutató koncertje az Akvárium Klubba költözik

  2018 tavaszán a Trivium visszatér Európába! A floridai metál banda koncertje a nagy érdeklődésre való tekintettel az Akvárium Klub NagyHalljába költözik a Dürer Kertből, így azok, akik lemaradtak, most még válthatnak jegyet a banda hazai lemezbemutatójára, március 29-én. A zenekar egyébként ...

  Olvasd tovább

  Szükségállapot – Klippremier – Egy kép még a fejemben

  Szükségállapot – Klippremier – Egy kép még a fejemben

  Szimplán Szükségállapot címmel tavaly tavasszal jelent meg az egri Szükségállapot legújabb nagylemeze. A Standing Wawes stúdiójában készített dalcsokor arcletépő sounddal szólal meg már a beindulástól fogva, hogy aztán 9 tételen keresztül, üresjárat nélkül vésődjön az elménkbe. Zolnai Gergely és a ...

  Olvasd tovább

  Keresés

  Back to Top

  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!