A Nova Prospect nyerte a Wacken Metal Battle hazai döntőjét

divideD, FAMINEHILL, Nova Prospect, sleepless 0 Comment

 

nova prospect

Tegnap rendezték meg a Barba Negra Trackben az idei Wacken Metal Battle hazai döntőjét, amit a Nova Prospect nyert meg, így a kecskeméti csapat utazhat augusztusban Németországba, a Wacken Open Air-re, hogy ott is megmutassák magukat több ezer néző előtt.

Alább csatoljuk a verseny hivatalos sajtóközleményét, amiből a verseny többi díjazottja és a zenekarok ponteredményei is kiderülnek:

Tegnap lezajlott a Wacken Metal Battle Hungary 2017 döntője, melynek győztese a Nova Prospect lett, így idén augusztusban ők utaznak a világ legnagyobb metálfesztiváljára. Nem mondjuk, hogy papírforma győzelem született, de talán nem túlzás, hogy ezúttal a mezőny legrutinosabb csapata vitte el ezúttal az első helyet, hiszen a Nova Prospect idén ünnepli megalakulása tizedik születésnapját.

A sorrenddel még csak különösebb szerencséjük sem volt, hiszen elsőként, délután egy órakor léptek színpadra, illetve cigánykerekezett be az énekesnő, Besnyő Gabi. Két szempontból is rendhagyó a győzelmük, hiszen Magyarországról most elsőként jut ki a német döntőbe magyar nyelven éneklő zenekar, és arra sem volt még példa, hogy énekesnővel kiálló csapat nyerje meg a versenyt.

A második és a harmadik gyakorlatilag fej-fej mellett a Székesfehérvári metalcore / deathcore Sleepless, illetve a budapesti divideD lett, utóbbiak a Hammer Concerts által felajánlott koncertlehetőséget is megnyerték különdíjként. További különdíjat animációs szöveges videót nyert a Faminehill, a legjobb gitáros Triesz László lett a Solidityből, a legjobb basszusgitáros pedig Patkós Péter a The Voidból. Minden díjazottnak, és természetesen az összes fellépő zenekarnak gratulálunk!

A Barba Negra Trackben egészen este kora estig tartó versenyen a közönség számára, és lelkesedésére sem
lehetett panasz, így egy igazán jó hangulatú vasárnapot tölthetett el mindenki, aki úgy döntött, hogy eljön buzdítani a döntősöket. Ebben az évben igen erős volt a mezőny, és reméljük, mindenki fedezett fel magának új hazai kedvencet tegnap.

Ahogy a korábbi években, most is közreadjuk a pontszámokat. A zsűri és a közönség által adott pontokat összesítve a végső sorrend a következőképpen alakult (először a zsűri súlyozott pontszámait, a második sorban a közönség szavazatait, a harmadikban az összesített pontszámokat olvashatjátok):

Nova Prospect 65 95 160

Sleepless 68 78 146

divideD 65 80 145

Slowmesh 72 65 137

Harrisons 66 63 129

The Void 59 64 123

Stabbed 62 53 115

Red Swamp61 41 102

faminehill 62 37 99

Solidity 38 49 87

A későbbiekben fotógalériával és beszámolóval jelentkezünk, addig is köszönjük minden zenekarnak, koncertlátogatónak, szakmai támogatónak és a helyszínen dolgozóknak ezt a jó hangulatú döntőt!

//www.youtube.com/watch?v=Am6siqah-xY

Related Articles

  SZÓLJ HOZZÁ!

  HÍRSZEMLE

  6 tipp, hogyan segítheti a zene a karrieredet

  6 tipp, hogyan segítheti a zene a karrieredet

  A zene ösztönöz, felpörget, motivál, esetleg lenyugtat, de nem mindegy, milyen helyzetben mit hallgatunk. Egy új kutatásnak köszönhetően ugyanis kiderült, hogy munkánk során melyek azok a típusú zenék, amelyek segítik karrierünket, vagy éppen gátolják azt.[...] Bővebben!

  Olvasd tovább

  Blackberry Smoke – Két újabb dal a közelgő nagylemezről

  Blackberry Smoke – Két újabb dal a közelgő nagylemezről

  Még két dalt tett elérhetővé a Blackberry Smoke csapata a hamarosan megjelenő 'Find A Light'-ról.tovább

  Olvasd tovább

  Békési Rockzenekarok Találkozója 2018

  Békési Rockzenekarok Találkozója 2018

  A novemberi elmaradt Békési Rockzenekarok Találkozója után ismét jelentkezünk. Öt kiváló Békés megyei banda áll színpadra, hogy szórakoztassák a nagyérdeműt. Gyertek el és bulizzunk egy hatalmasat! Hamarosan jövünk a plakáttal, friss infókkal, nyereményjátékkal. Fellépők: LEPONEXX, WASTE OF SKIN, TERMIMÁMOR, MUDFIELD, COPIERS ...

  Olvasd tovább

  IDEAS – Már csak három koncert Kun Anitával

  IDEAS - Már csak három koncert Kun Anitával

  Tizenhárom év után különválnak a tatabányai szimfo-metal zenekar az Ideas és Kun Anita énekesnő útjai. A két fél barátságban válik meg egymástól, a zenekar már keresi Anita utódját. Előreláthatólag még három koncertet adnak ebben a felállásban.[...] Bővebben!

  Olvasd tovább

  HARDCORE SUPERSTAR - Dalpremier a svéd sleaze rockerektől: Electric Rider

  Ha minden igaz, csak 2018 őszén jelenik meg a svéd sleaze rocker Hardcore Superstar új stúdióalbuma, a 2015-ös HCSS lemez folytatása. Viszont máris megismerkedhetsz a lemez harmadik felvezető nótájával, az Electric Riderrel. www.facebook.com/OfficialHardcoreSuperstarHARDCORE SUPERSTAR - Electric Rider (a 2018-as You Can't ...

  Olvasd tovább

  Keresés

  Back to Top

  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!