WACKEN METAL BATTLE 2017 – Bemutatkozik a The Void zenekar

A világ legnagyobb metal tehetségkutatója, a Wacken-fesztiválhoz kapcsolódó Metal Battle idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon is. Az idei tíz döntős zenekar - Nova Prospect, Phrenia, Sleepless, Slowmesh, Stabbed, Harrisons, Red Swamp, Solidity, The Void, Faminehill - június 18-án a Barba Negra Trackben játszik a döntőn, ahol eldől majd, hogy melyik banda léphet fel az idei német Wacken fesztiválon.

WMB: A vasárnapi döntő előtt minden résztvevő zenekart bemutatunk nektek egy rövid interjú formájában. Ötödik csapatként a The Void került sorra. A saját meghatározása szerint sci-fi metalt játszó szegedi csapat épp mostanra időzítette legújabb szöveges videójának premierjét, így nem is találhatnánk jobb alkalmat arra, hogy a vasárnapi döntő fellépőit bemutató sorozatunkban ők kerüljenek sorra. Ismerjétek meg most őket!

 
Pár mondatban elmesélnétek a zenekar eddigi történetét?

"A The Void zenekar 2006-ban alakult Szegeden. Kezdetben a zenei stílusunk az úgynevezett melodikus death metalhoz állt a legközelebb, de idővel egyre inkább az iparibb, indusztriális irány felé mozdultunk el.

A billentyű, a zajok és a samplerek egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a zeneírás során. Ezek a kísérletek már az előző, Unraveling című előző lemezünknél elkezdődtek - ez az anyag a norvég Smash Fabric Records gondozásában jelent meg -, de igazán a legújabb anyagunkra érett be ez az irány.

Nem igazán szeretnénk kategorizálni a zenénket, mivel sosem volt cél, hogy valamire hasonlítson, csak kiadtuk magunkból, ami jött. Ennek ellenére, ha mindenképp párhuzamot keresünk, akkor az Arch Enemy, Soilwork, Fear Factory és a Scar Symmetry zenekarok voltak ránk nagy hatással."

 
Miért neveztetek a Metal Battle versenyre?

"Mert szeretünk zenélni és minél több emberrel meg szeretnénk osztani ezt. Nem mellesleg az is fontos, hogy ritkán adódik lehetőségünk csak úgy ilyen profi csapattal dolgozni, és ilyen szuper helyen játszani, mint a Barba Negra Track. "
  Miért érdemes rátok szavazni vasárnap?


"Ha tetszik, miért ne? Ki ne szavazna öt ilyen gyönyörű faszira?"


A Metal Battle döntőn kívül hol és mikor lehet titeket látni idén nyáron?

"Eddig egy buli fix, ami a kedvenc fesztiválunk is egyben: Alpárfeszt, 2017. június 29."
 
www.facebook.com/thevoidhungary
A magyarországi fődíj - az értékes tárgynyeremények mellett - fellépés a 2017-es német Wacken fesztiválon.

A Metal Battle 2013-as magyar győztese a Kill With Hate volt, 2014-ben a Room Of The Mad Robots nyert, 2015-ben a Don Gatto, tavaly pedig a Dystopia.
"A Wacken Metal Battle a világ egyik legnagyobb metal fesztiválja, a németországi Wacken Open Air nemzetközi tehetségkutatója és zenekari versenye. Az országonkénti győztesek fellépési lehetőséget kapnak a 2017-es Wacken Open Air fesztiválon (2017. augusztus 3-5.), ahol további 29 ország nyertesével csatáznak a döntőben az értékes nyereményekért.

A magyarországi élő döntő 2017-ban a Barba Negra Trackben lesz június 18-án.


www.facebook.com/metalbattlehungary

 

Szólj hozzá!

Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!