WACKEN METAL BATTLE 2017 – Bemutatkozik a The Void zenekar

Egyéb 0 Comment

A világ legnagyobb metal tehetségkutatója, a Wacken-fesztiválhoz kapcsolódó Metal Battle idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon is. Az idei tíz döntős zenekar - Nova Prospect, Phrenia, Sleepless, Slowmesh, Stabbed, Harrisons, Red Swamp, Solidity, The Void, Faminehill - június 18-án a Barba Negra Trackben játszik a döntőn, ahol eldől majd, hogy melyik banda léphet fel az idei német Wacken fesztiválon.

WMB: A vasárnapi döntő előtt minden résztvevő zenekart bemutatunk nektek egy rövid interjú formájában. Ötödik csapatként a The Void került sorra. A saját meghatározása szerint sci-fi metalt játszó szegedi csapat épp mostanra időzítette legújabb szöveges videójának premierjét, így nem is találhatnánk jobb alkalmat arra, hogy a vasárnapi döntő fellépőit bemutató sorozatunkban ők kerüljenek sorra. Ismerjétek meg most őket!

 
Pár mondatban elmesélnétek a zenekar eddigi történetét?

"A The Void zenekar 2006-ban alakult Szegeden. Kezdetben a zenei stílusunk az úgynevezett melodikus death metalhoz állt a legközelebb, de idővel egyre inkább az iparibb, indusztriális irány felé mozdultunk el.

A billentyű, a zajok és a samplerek egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a zeneírás során. Ezek a kísérletek már az előző, Unraveling című előző lemezünknél elkezdődtek - ez az anyag a norvég Smash Fabric Records gondozásában jelent meg -, de igazán a legújabb anyagunkra érett be ez az irány.

Nem igazán szeretnénk kategorizálni a zenénket, mivel sosem volt cél, hogy valamire hasonlítson, csak kiadtuk magunkból, ami jött. Ennek ellenére, ha mindenképp párhuzamot keresünk, akkor az Arch Enemy, Soilwork, Fear Factory és a Scar Symmetry zenekarok voltak ránk nagy hatással."

 
Miért neveztetek a Metal Battle versenyre?

"Mert szeretünk zenélni és minél több emberrel meg szeretnénk osztani ezt. Nem mellesleg az is fontos, hogy ritkán adódik lehetőségünk csak úgy ilyen profi csapattal dolgozni, és ilyen szuper helyen játszani, mint a Barba Negra Track. "
  Miért érdemes rátok szavazni vasárnap?


"Ha tetszik, miért ne? Ki ne szavazna öt ilyen gyönyörű faszira?"


A Metal Battle döntőn kívül hol és mikor lehet titeket látni idén nyáron?

"Eddig egy buli fix, ami a kedvenc fesztiválunk is egyben: Alpárfeszt, 2017. június 29."
 
www.facebook.com/thevoidhungary
A magyarországi fődíj - az értékes tárgynyeremények mellett - fellépés a 2017-es német Wacken fesztiválon.

A Metal Battle 2013-as magyar győztese a Kill With Hate volt, 2014-ben a Room Of The Mad Robots nyert, 2015-ben a Don Gatto, tavaly pedig a Dystopia.
"A Wacken Metal Battle a világ egyik legnagyobb metal fesztiválja, a németországi Wacken Open Air nemzetközi tehetségkutatója és zenekari versenye. Az országonkénti győztesek fellépési lehetőséget kapnak a 2017-es Wacken Open Air fesztiválon (2017. augusztus 3-5.), ahol további 29 ország nyertesével csatáznak a döntőben az értékes nyereményekért.

A magyarországi élő döntő 2017-ban a Barba Negra Trackben lesz június 18-án.


www.facebook.com/metalbattlehungary

 

SZÓLJ HOZZÁ!

HÍRSZEMLE

Elhagyott kismama, lecsúszott díler és perverz külföldi – Lombos úr és a Reménytelen szerelmek házában

Elhagyott kismama, lecsúszott díler és perverz külföldi - Lombos úr és a Reménytelen szerelmek házában

Lombos Márton dalszövegíró-énekes legújabb dalának klipje vágás nélküli technikával készült, hasonlót a Massive Attack, a Coldplay, és a Verve-től is lehetett látni. A kisfilm rendezője Borgula András, a Gólem Színház rendezője, és művészeti vezetője volt. A Reménytelen szerelmek háza egy tipikus, ...

Olvasd tovább

Jég Állomás Zebra – Itt egy új Jack White-dal

Jég Állomás Zebra - Itt egy új Jack White-dal

Pénteken jelenik meg Boarding House Reach címmel Jack White új szólólemeze, szóval már gyakorlatilag szinte semmit nem kell rá várni. Ezt a pici várakozást enyhítheti még ez Ice Station Zebra című dal. A számról igazából az jutott eszembe, hogy White ...

Olvasd tovább

Örvény – Új videó a Periheliontól

Örvény - Új videó a Periheliontól

Új klipet készített az egyik legjobb hazai zenekar, a Perihelion. A csapat a tavaly megjelent Örvény című nagylemez címadó dalára forgattak egy megszokottan furcsa, nem feltétlen életvidám videót, mely a tegnapi napon debütált. Íme![...] Bővebben!

Olvasd tovább

Két nap alatt két haláleset is megrázta hip-hop világot – A top 5 hallgatnivaló Craig Macktől és Matt Dike-tól

Két nap alatt két haláleset is megrázta hip-hop világot - A top 5 hallgatnivaló Craig Macktől és Matt Dike-tól

Március közepén a hiphop-világ két halálhírt is kapott rövid időn belül. Elsőként a legendás New York-i MC Craig Mack, majd a Delicious Vinyl kiadó alapítójának, a Beastie Boys egykori producerének Matt Dike-nak halálára reagáltak a sajtóhírek mellett a szcéna olyan ...

Olvasd tovább

Danny Cavanagh: szólókoncert Budapesten és Debrecenben

Danny Cavanagh: szólókoncert Budapesten és Debrecenben

Új szólólemezzel, és saját turnéval jelentkezett az Anathema dalszerző-gitárosa, Daniel Cavanagh. A Monochrome című album személyes hangvétele alapján ezúttal is közvetlen, meghitt élményre számíthatunk a magyarországi koncerteken, amelyekből rögtön kettőre is készülhetünk: április 21-én Budapesten, 22-én pedig Debrecenben lép fel ...

Olvasd tovább

Keresés

Back to Top

Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!