COLMENA – Az első EP: Körforgás

Körforgás címmel készült el a szegedi székhelyű, de Békés megyei tagokból álló, metalcore vonalas Colmena első EP-je. A három tételes anyagot azonnal végig is hallgathatod.

A Körforgás EP dalokat Plesa Tamás dobos vette fel és keverte, a maszterelést pedig a gyulai No Silence stúdió producere és hangmérnöke, Simon István végezte. A Colmena nótáiban a modern metal motívumai érvényesülnek, a fülbemászó riffek mellett az ütős breakdownok kemény húzást adnak a számoknak. Mindhárom dal 'single'-ként jelent meg, s közülük a március 9-én  bemutatott, szöveges videóval kísért Mielőtt c. debütáló számuk elérte a 10 ezres nézettséget a Youtube-on.
 www.facebook.com/Colmenahu


"A szövegekben éles társadalomkritikát fogalmaz meg a zenekar, elsősorban globális, aktuális témákat boncolgatva, másodízben előtérbe kerül az érdekre épülő világunk, melyben dominál a kétszínűség és a hazugság. Figyelmeztetni kívánják az embereket arra, hogy nem jó irányba tart a világunk.

Az élet értelmét kereső filozófiai kérdések feltevésével arra próbálnak rávilágítani, hogy emberi létezésre adott válaszok bizonytalan volta megkérdőjelezhetetlen."
 


COLMENA - Körforgás (a 2017-es EP)

"A Colmena zenekart Szabó Péter Levente ritmusgitáros és Szabó István Zoltán basszusgitáros, egy testvérpár, alapította meg 2012-ben Gyulán. Sok tagcserén átestek, majd 2016 őszén újragondolták a zenekart, s létrejött a jelenlegi felállás. A feldolgozásokat félretéve belevágtak a saját dalok írásába, s ennek gyümölcse lett a Körforgás EP.

Az énekesi posztot Bagdi Balázs tölti be, aki 2015 óta együtt zenélt a Szabó testvérekkel. Hozzájuk csatlakozott Fazekas Efraim, aki egy gimnáziumba járt Péterrel. A dobos Plesa Tamás.

A zenekar eddig két tehetségkutatón vett részt, ahol meg tudta mutatni magát a közönségnek (Szeged – Premier Tehetségkutató Verseny, Szarvas – Dobbantó).  Neveztek az idei East Festre, ahol lehetőség nyílik a feltörekvő zenekarok számára is. A szavazásban igen jól állnak, hiszen több mint 1100-an szavaztak nekik bizalmat. Előreláthatóan a nyári fesztiválszezont a lehetőségekhez mérten ki fogják használni a srácok. Ősszel a zenekar egy több állomásból álló turnét tervez, ahol már az új dalok is hallhatóak lesznek."

 Colmena koncertek:

Június 24. - Békéscsaba
Július 1. - Szeged, IH - Handout "Off The Beaten Path" lemezbemutató koncert + Colmena
Július 22. - V. Szolnok Unity/Redneck Fesztivál
Július 24. - Szeged (szervezés alatt)
Augusztus 4. - Medgyesegyháza (szervezés alatt)
Augusztus 11. - Békéscsaba, I. Roockstock Könnyűzenei Tehetségkutató
A zenekart az alábbi felületeken lehet elérni:
www.facebook.com/Colmenahu
www.youtube.com/channel/UCgMguOKIl9-ZcD-EoGx5AIw
www.thepicta.com/user/colmena_official/4541294907

 

 

Szólj hozzá!

Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!