Onyx Eyes

Ladies in Rock

Progresszív/szimfonikus/gothic metal Németországból.

Az Onyx Eyes 2005-ben jött létre, Sören Eyes gitáros, Ines Deinert énekesnő és Jörg Meyer dobos által, miután kiléptek előző, Felsenreich nevű zenekarukból. Az évek során számos tagcsere történt a bandában, az alapítótagok közül mára már csak Sören maradt.

Debütáló albumuk 2008-ban jelent meg Delights and Tears címmel. Ez az anyag leginkább egyfajta kísérletezés a dalok formájával, harmóniájával és kulcsváltásaival, miközben megtalálhatók a számokban a szimfonikus és gothic metal jól ismert stílusjegyei. Az album megjelenését követően az Onyx Eyes számos koncertet adott, tartottak egy németországi turnét, és felléptek a Wave Gothic Treffen fesztiválon is.
Második lemezük felvételekor Jörg Meyer és az addigi billentyűsük, Dennis Hartzsch kilépett a csapatból, Jörg helyére Josef Poldrack dobos érkezett. Az első album kiadása után a zenekar sokáig keresgélte saját hangzásvilágát, ekkortájt elindultak egy olyan úton, ami az úgynevezett stoner rockot ötvözi a szimfonikus/gothic metallal. 2014-ben kiadták második albumukat „Dö” címmel, ám ezután a zenekar Sören Eyes egészségügyi problémái miatt kénytelen volt leállni.

Több évnyi kihagyás után, 2020-ban Sören elkezdett új dalokon dolgozni. Addigra azonban a többi tag szétszéledt, és úgy döntöttek, nem térnek vissza a zenekarba. Sören mint a projekt ötletgazdája és alaptója nem adta fel az Onyx Eyes-t, elkezdett új tagokat keresni. 2021-ben csatlakozott hozzá Marijana Mladenov énekesnő és dalszerző/szövegíró. Bár ők ketten hamar elkezdtek dolgozni az új dalokon, de a többi posztra nem volt könnyű zenészeket találni. 2023-ra azonban összeállt a friss felállás, és az Onyx Eyes visszatérő dalként 2023 decemberében kiadta a Beheaded Dragon kislemezt, amit további új számok követtek.
A csapat most a harmadik albumán dolgozik, és elmondásuk szerint nagy eséllyel új alműfajt teremtenek: készülő anyagukon ugyanis a klasszikus és a metal hatás mellett 70-es évek rockgitárjaitól a szerb folklóron át a pop/jazz stílusig terjedően használnak fel zenei elemeket, megspékelve egy kis electro hatással is.

Tagok:
Marijana Mladenov – ének
Sören Eyes – gitár
Rouven Haliti – basszusgitár
Richard Billep – billentyű

Facebook: https://www.facebook.com/band.onyxeyes/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Ladies in Rock nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.