At Night I Fly – Az áldozati bárány regénye

Hard Rock Magazin

‘Sin City’-szerű képregényben elevenedik meg a The Sacrificial Lamb története az At Night I Fly új klipjében. A ’collision/fusion/division’ album a párkapcsolatok pszichológiáját boncolgatja, ezen belül a dal a gyermekkori traumák felnőttkori megismétlődéséről és a kapcsolaton belüli erőszakról szól.

Szeptember 20-án jelenik meg az At Night I Fly új albuma, az anyag a 2019-es ’Mirror Maze’-hez hasonlóan egyfajta tematikus antológia, amely ezúttal a párkapcsolatok pszichológiai kérdéseit járja körül. A ’collision/fusion/division’ című album dalait alapvetően ismét Horváth András Ádám gitáros és BZ írta, amelyekhez ezúttal a zenekar többi tagja is hozzátette az ötleteit.
A felvételek gerince András produceri felügyelete mellett a Transparent Sound stúdióban készült, a keverést és a mastert pedig Hidasi Barnabás (HL Studio) készítette. „Ütközés, összefonódás, szétválás: minden dal egy kapcsolat történetét meséli el, néhol saját tapasztalatból, máskor mások történetei alapján. Megjelenik a teljes odaadás, a nárcisztikus elnyomás és a tévutak, a ragaszkodás és a búcsú, az elveszettség és az újrakezdés. Ilyen módon a témák túlmutatnak a »boldogan éltek, míg meg nem haltak« sztereotípián és olyan élethelyzeteket is bemutatnak, amik sokszor a külső szemlélők, vagy akár a kapcsolat szereplői számára is láthatatlanok” – magyarázta Bátky ‘BZ’ Zoltán énekes. „A munka során ismét a maximumra törekedtünk és igyekeztünk zenei palettánk legszélesebb spektrumát megmutatni. Így az epikus, filmzenei hangulatoktól, az eddigi legkeményebb At Night I Fly-dalon át eljutunk az egy szál akusztikus gitáros dalig is. A lehető legtöbb, ránk hatással lévő zenei stílust felsorakoztatva az eddigi legkomplexebb, mégis egységes zenei világot mutató anyag jött létre, amire nagyon büszkék vagyunk. Ezt a sokszínűséget vendégvokalisták, egy nyolcfős énekkar és a Netflix-, HBO-sorozatok és blockbuster mozik zenéiben rendszeresen közreműködő Budapest Art Orchestra 24 tagú vonóskara erősítik. Utóbbit Pejtsik Péter, az After Crying alapítója vezényli, aki ezúttal segítségemre volt a vonós hangszerelések elkészítésében is” – sorolta Horváth András Ádám.

Még tavaly februárban ismerhettük meg a Distress című dalt, amelyet most a The Sacrificial Lamb követ. Az anyag fizikai formátumokban is elérhető lesz a H-Music-nak köszönhetően, a ’Mirror Maze’-hez hasonlóan Hi-Res audio változatban is.

‘collision/fusion/division’ dallista:

01. Osiris Part I. – Feather
02. Osiris Part II. – Heart
03. From The Ashes
04. Chains
05. The Sacrificial Lamb
06. Slave
07. Mitosis
08. Different Skies
09. The Sky Above
10. Distress

At Night I Fly

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.