Ilyen az, amikor egy deathcore-banda Toolt játszik

Nuskull Magazin

Két év után ma visszatér Budapestre a Tool, ami remek apropóként szolgálhatott a Backbiter nevű deathcore-zenekar számára, hogy olyat csináljanak, amit nem sokan szoktak: feldolgozzanak egy dalt a kultikus prog metal-bandától. Na jó, valószínűleg semmi köze nincs a fiatal ohiói srácok produktumának a budapesti koncerthez, viszont ha már így alakult, akkor füleljünk is rá.

A választott dal a Tool debütlemezének, az 1993-as Undertow-nak az első szinglije, a Sober, ami mind a mai napig egy közönségkedvenc darabként díszeleg Maynardék katalógusukban. Elöljáróban érdemes azért megjegyezni, hogy amiatt is vakmerő vállalás ez a srácok részéről, mert az hagyján, hogy a Tool nyakatekert témái még a legjobb zenészeket is képesek megizzasztani, de a zenekarnak híresen toxikus a rajongótábora is, akik nem restek fáklyákkal és vasvillákkal rontani tulajdonképpen bárkire, aki be merészeli szennyezni imádatuk tárgyának hagyatékát.

A Toolt ma este a Budapest Arénában lehet megcsodálni, előttük pedig a friss lemezes Night Verses melegít majd. A Backbitert valószínűleg nem mostanában fogjuk idehaza látni.

//www.youtube.com/watch?v=iWztF_xI27w

//www.youtube.com/watch?v=nspxAG12Cpc

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.