Nickelback – Már egy hete Európában zúznak

Hard Rock Magazin

Egy héttel ezelőtt kezdte meg 12 állomásos Európa-turnéját a Nickelback a The Lottery Winners felvezetésével, a koncertkörút nyitását megosztjuk egy Spotify-playlistbe oltva, hátha van valakinek kedve Bécsben megnézni őket.

A kanadai Nickelback először 2001-ben turnézott Európában – pontosabban Németországban –, azóta viszont 14 kisebb-nagyobb kanyart toltak le az öreg kontinensen, ugyanis a népszerűségük hamar az egekbe ugrott a “nagy víz” innenső oldalán is.
A bandát egyesek a világ leggyűlöltebb rockbandájának hívják, ennek a utálkozásnak a gyökere egyrészről a közérthető, rádióbarát dalokban keresendő – amely nem átall dögös hangszerelésbe oltani a dallamokat –, másrészről meg a gyorsan jött sikereik iránti irigységben. A rajongótábort ez hidegen hagyja, az 50 millió eladott lemez meg magáért beszél.

2013-ban és 2016-ban a Papp László Budapest Sportarénában is fellépett a zenekar, de az idei koncertsorozat elkerüli hazánkat, a hozzánk legközelebbi helyszín a bécsi Wiener Stadthalle lesz június 4-én. Ha van kedved velünk tartani, akkor csapj le a megmaradt néhány jegyre, amely a buszos utazást is tartalmazza vagy ha van már jegyed, pattanj fel a buszunkra!
Az európai turnényitó koncert műsora beharangozóként meghallgatható a lejátszási listánk segítségével, amelyet Glasgowban „rögzítettünk”. Ez a show is a Pantera Walkjával indult “magnóról”, aztán színpadi lehetőséget kapott Rob Dawson gitártechnikus, meg egy rajongó, meg az előzenekar The Lottery Winners, akik az Oasis-feldolgozás Don’t Look Back In Angerben szálltak be, a többi magáért beszél.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.