Megjelent a Divent legújabb dala

Rockvilág.hu online rockmagazin

 A Divent egy 2023 végén alakult, energikus, négy fiatalból álló, magyar nyelvű, budapesti modern metál formáció. Zenéjükben a lágy, melodikus és kőkemény dalszerkezeti részek egy különösen progresszív módon ötvöződnek a személyes hangvételű, sötét tematikájú dalszövegekkel. Mégis az együttes különlegessége a női tiszta és extrém (scream) vokálok dramatikus használata.

A zenekar 2023 végén adta ki a “Minden, ami most kell” címet viselő bemutatkozó kislemezét, melyet a most megjelent “Másvilág” című daluk követett, mely nem mellesleg a következő kislemezük cím adó dala is.

“Ez a szám a hamarosan érkező kislemezünk előfutára, melyen az elmúlt közel 5 hónapban dolgoztunk. Annyit elárulhatunk erről az EP-ről, hogy a célunk az volt, hogy minden szempontból szintet ugorjunk magunkhoz képest. Úgy érezzük, hogy ez sikerült is és egy újabb oldalát mutatjuk majd be, a még hangját kereső zenekarunknak.

A Másvilág egy olyan dal, amellyel egy egészen új univerzumot szerettünk volna megteremteni. Egy kissé más az eddig megszokottaktól, mint hangzásvilágában és mondanivalójában is. Egy harmonikus alaphangulatot megteremtve fokozatosan fordul át durva kíméletlenségbe, nyitottan hagyva azt, hogy valójában miről is szól a dal, amit a klip is megjelenít. Egyfajta rossznak az elengedése, egy új perspektívával való szembesülés. Azt szeretnénk, ha mindenki saját maga értelmezné úgy a szöveget, amiről neki szól, és megtalálja benne azt a lelkiállapotot amire szüksége van. Akár a haragot, vagy egy újabb, más világot.

A videóklipet (melyik nem mellesleg nem az utolsó lesz az érkező lemezről) Bikali Sanyival és csapatával készítettük. Az egész forgatást mindannyian egy nagyon izgalmas és új dologként éltük meg.”

A formáció eddig az ország több kisebb színpadán is megfordult, azonban május 17-én, a Total Breakdown Metalcore Opening party keretein belül, még megjelenés előtt elhozzák a nagyérdemű számára legújabb kislemezüket az Arena Garden színpadán. Ezen az estén tovább tombolhatunk a Phrenia koncertjén, végül az estét a Habitbreakers (Linkin park tribute) csapata zárja majd. 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.