Új dalokat adott ki a Dark Tranquillity és az énekes mellékbandája, a Grand Cadaver is

Nuskull Magazin

Augusztus 16-án jelenik meg a Dark Tranquillity tizenharmadik lemeze, az Endtime Signals, ami a svéd dallamos death metal-banda szerint az eddigi legváltozatosabb anyaguk lesz. Az albumról most befutott a második előzetes, az Unforgivable, ami egy kifejezetten harapós és kalapálós darab, szép kontrasztot állítva az első szinglinek, a középtempós, billentyűcentrikusabb The Last Imaginationnek.

A lemez felvételeire jócskán megújult tagsággal fordult rá a zenekar, miután a 2020-as Moment album óta három tag is kilépett (köztük Anders Jivarp alapító dobos, Christopher Amott gitáros és Anders Iwers basszer), így ezen az anyagon debütál az új ritmusszekció, Christian Jansson basszer és Joakim Strandberg Nilsson dobos. Emellett Mikael Stanne énekes elmondása szerint az új dalok megírásához két, már sok éve kilépett alapító tag, Niklas Sundin és Martin Henriksson is hozzájárult néhány témával. A két egykori gitáros egyébként azóta is a zenekar stábjában dolgozik, utóbbi a menedzseri teendőket intézi, Sundin pedig a lemezborítókat és egyéb vizuális anyagokat készíti.

A zenekar az év végén Budapesten is bemutatja az új albumot, a koncert november 20-án lesz a Barba Negra nagyszínpadán, vendégek a Moonspell, a Wolfheart és a Hiraes.

//www.youtube.com/watch?v=quMj6DDDZPE

Emellett Mikael Stanne az old school death metalos hobbiprojektjével, a Grand Cadaverrel is pont ma adott ki egy új kétszámos kislemezt, ennek címe Skinless Gods. Ráadásul az énekes a másik két szupergruppjával, a korábbi In Flames-tagokkal közös The Halo Effecttel és a goth vonalas Cemetery Skyline-nal is új albumokat készül kiadni, szóval nem unatkozik az ürge, az egyszer biztos.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.