Anneke van Giersbergen – Vonósnégyesre átdolgozott rockhimnuszokkal érkezik

Hard Rock Magazin

Szólókarrierje újabb fejezetét mutatja be május 19-én Anneke van Giersbergen. A ‘Heavy Strings Tour’ keretében többek között Guns N’ Roses, Foreigner és Mastodon klasszikusokat ad elő vonósnégyessel és zongorakísérettel a MOMkult színháztermében.

A holland Anneke van Giersbergen igazán színes énekesi karriert tudhat maga mögött. A Gathering zenekar élén vált világhírűvé, azóta szólóban tevékenykedik nagy sikerrel. Néhány éve a Metallica 40. születésnapja alkalmából Anneke egy vonósnégyes kíséretében adta elő a Nothing Else Matterst. A Ruud Peeters által megszervezett felállásban olyan jól sikerült az előadás, hogy hamar megszületett az együttműködést folytató ötlet, ebből alakult ki a Heavy Strings produkció. A koncerteken Anneke komolyzenei hangszerelésben adja elő kedvenc rock- és metáldalait olyan előadóktól, mint a Guns N’ Roses, Scorpions, Black Sabbath, Led Zeppelin, Iron Maiden, Foreigner, de Anneke kedvenc zenekara, a Mastodon sem marad ki. A következő zenésztársaival adja elő a teljesen újragondolt klasszikusokat: Ruud Peeters (zongora), Joanna Czaj (hegedű), Ewelina Peeters (hegedű), Paloma Ortas (brácsa) és Stanislav Degtyarev (cselló), a három hölgy a Magic Strings nevű vonós formáció tagja.

A hollandiai show-k után Európát is bejárják ebben a felállásban, Budapestre május 19-én érkeznek, a MOMkult színháztermében lépnek fel. Jegyek korlátozott számban kaphatók a Tixa felületén, további információ az esemény Facebook-oldalán.
A CONCERTO Music bemutatja: Anneke van Giersbergen – ‘Heavy Strings Tour’
2024. május 19. (vasárnap), 20 óra
MOMkult – 1124 Budapest, Csörsz utca 18.
Ülőjegyek:
▲ 9.900 Ft
▲ 11.900 Ft
▲ 13.900 Ft

Anneke van Giersbergen

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.