Dan Patlansky – A hetedik

Hard Rock Magazin

A cím hatásvadász lopás József Attilától és persze Hobótól, de akkor is hetedszer lép fel hazánkban Dan Patlansky, aki az Analog Music Hallban mutatja be szombaton a márciusban megjelent remek új albumát.

Dan Patlansky első albuma 20 éve jelent meg, de igazából a 2014-es ’Dear Silence Thieves’ című lemezzel indult be a nemzetközi karrierje. Azóta a szakmát és a blues-rock közönséget is sikerült meghódítania változatos dalaival és energikus élő fellépéseivel.
Legutóbbi, 11. anyaga március 1-én jelent meg ‘Movin’ On’ címmel CD-n és vinylen (a lenti hivatalos playlistre klikkelve regisztráció nélkül is végighallgatható). Andy Maritz dobossal és Greg Van Kerkhof basszusgitárossal közösen írták a dalokat – ez eltér a korábbi gyakorlattól –, így friss megközelítést adtak az alkotói folyamatnak. Az album producere Dan és Andy, a felvételek Andy Johannesburgban található Drumheadz nevű stúdiójában készültek.

„A ’Movin’ On’ arról szól, hogy visszatérek a zenei gyökereimhez, olyan zenét játszom és írok, amit a legjobban szeretek, ez kétségkívül az eddigi legőszintébb és legnyersebb alkotásom. Ahogy idősödöm, egyre fontosabb számomra, hogy azt játsszam, amiben igazán hiszek – nyilatkozta Dan, aki úgy jellemzi az albumot, mint egy mellébeszéd nélkül, egyértelműen megkreált időkapszulát, amelyben az van, amit az utókor emlékezetére akar hagyni. A lemezfelvételnél is törekedett az élő előadáshoz közelítő autentikus hangzásra, amelyben a lehető legkevesebb az utólagos polírozgatás. „Az új lemezem hitelesen mutat be engem, mint művészt és – ami még fontosabb – megmutatja azt, hogyan szeretnék én művészként bevonulni a köztudatba. Újra felfedeztem önmagam, emlékezve arra, hogy mi az, ami zeneileg megmozgat, és nem foglalkoztam a múlttal. Ez a megközelítés végig tetten érhető az albumon, olyan zenét akartam csinálni, amit szeretek, anélkül, hogy kereskedelmi szempontok befolyásolnának.”

A hazai közönség 2015 őszén – Joe Satriani vendégeként – láthatta Dant először, azóta már öt alkalommal is fellépett fővárosunkban saját műsorával, így egyre többen ismerik nálunk különleges, blues és rock klasszikusokban gyökerező változatos dalait, bátor és előremutató gitárjátékát. Dan Patlansky élő műsorában szinte kivétel nélkül saját szerzemények szerepelnek, egy-egy ritka kalapemelést leszámítva olyan példaképek előtt, mint Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix vagy Howlin’ Wolf. Az általunk ismert legutóbbi kalapemelés Londonban történt múlt szombaton, azt a műsort felkészülésként érdemes meghallgatni az alábbi Spotify-lista segítségével.

Jegyek még kaphatók a Tixa rendszerében elővételben 8 900 Ft-os, a koncert napján 9 500 Ft-os áron, a helyszínen színes-fotós nosztalgiajegyek is válthatók korlátozott számban ugyanennyiért.
Kapunyitás: 19:00
Kezdés: 20:00
Előzenekar nem lesz!
További információ az esemény Facebook oldalán.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.