Darkthrone – Nem könnyű leírni a zenét, amit te magad csinálsz… Súlyos!”

Fémforgács

It Beckons Us All címmel április 26-án jelenik meg a Darkthrone új albuma. A lemezt 2023 áprilisában és májusában vették fel az oslói Chaka Khan stúdióban, ugyanott, ahol előző Eternal Hails és az Astral Fortress lemezeik is készültek. A hét dalos korong első előzeteseként Black Dawn Affiliation hallgatható meg.

Nocturno Culto faragta a Black Dawn Afilliationt, és bármennyire is vonaglok a fájdalomtól, hogy olyan riffeket próbálok lefesteni, amiket nem én készítettem, az biztos, hogy keményen és sötéten rockolunk egy lassú, 1986-os Kreator-riffekből álló erődítmény körül (gondoljatok az Awakening of the Godsra vagy a Take Their Livesra a Flag of Hate 12″-ről)” – mondta  Fenriz.

Nem könnyű leírni a zenét, amit te magad csinálsz, de természetesen megpróbálom… Súlyos!” – mondta Nocturno Culto. „Ennél a számnál minden úgy sikerült, ahogyan azt reméltem. Néhány dolog csak a stúdióban kovácsolódott össze, mint például Fenriz kiváló vokálja a dal végén; valamint a kórus, amit én szerettem volna. Sok mindent lehet mondani a riffekről, de én a dalokat egy nagyon módszeres megközelítés és a szerencsés véletlenek kombinációjából készítem! És valahol a fejem mélyén valószínűleg van valami, ami sok döntésemet befolyásolja az apró részletekre vonatkozóan, ettől pedig a riffelés is formálódik.”

Darkthrone – It Beckons Us All
(Peaceville Records)

1. Howling Primitive Colonies
2. Eon 3
3. Black Dawn Affiliation
4. And in That Moment I Knew the Answer
5. The Bird People of Nordland
6. The Heavy Hand
7. The Lone Pines of the Lost Planet

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.