Mike Portnoyjal koncertezik Budapesten a Dream Theater

Nuskull Magazin

Progresszív metalban mindenképp 2023 egyik legnagyobb híre volt, hogy a Dream Theaterbe 13 év után visszatért az alapító dobos, Mike Portnoy, akivel máris egy új lemezen dolgozik a zenekar. Emellett pedig lesz turné is, méghozzá a banda 40. születésnapja alkalmából, és budapesti állomással, aminek november 1-jén a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont.

A turnéplakátról kiderül, hogy egy előzenekar nélküli, egész estés, An Evening With típusú előadás várható, ami valószínűleg a zenekar történetének összes korszakát lefedi majd, legalábbis erre utal az, hogy a plakáton a Dream Theater történetének összeslemez borítójából el van rejtve valami apró részlet. Emellett nemrég maga Portnoy is kijelentette, hogy egyáltalán nincs ellenvetése azzal szemben, ha a zenekar továbbra is műsoron akarja tartani azokat a dalokat, amik az ő távollétében Mike Mangini dobossal készültek. Sőt, a visszatérő zenész arról is beszélt, hogy szerinte mostantól újra több lesz a váratlan fordulat a setlistekben, mert a többi tag hajlik arra, hogy ne minden este egyforma műsort játsszanak, ahogy az elmúlt bő 10 évben szokásuk volt.

A jegyértékesítés a nagyközönségnek április 12-én indul, de a Concerto Music early bird hírlevelére feliratkozók már április 9-én hozzájuthatnak a legjobb helyekhez. További részletek a facebookos eseményben.

//www.youtube.com/watch?v=pEkWYrmk7OA

//www.youtube.com/watch?v=oa7oOdYPOSk

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.