Korpituli – Folk Sisu

Fémforgács

A finn black metal projekt, a Korpituli április 19-én adja ki harmadik nagylemezét Pohjola címmel. A saját kiadásban megjelenő lemez a korábbiakkal ellentétben most mind szövegében, mind pedig zenéjében a pagan folk/black stílusban fordul el, ami által egyedi északi perspektívát kínál.

Az én északom egy hideg és zord hely, ahol az emberek komolyak, őszinték és közvetlenek, és ebből a szemszögből született meg ez az album is. Az egész két logikus részre oszlik, az első a hagyományos Kalevala-témákat és mítoszokat dolgozza fel, mint például Louhi és a szampó ellopása, ám ezúttal az északi emberek szemszögéből vizsgálva a dolgokat. A régi finn népköltemények hagyományos gyűjteményét felhasználva inspirációként. Az album második fele a finn lelkivilágot kívánja feltárni a régi, de újrahangszerelt népdalokon keresztül. Az olyan témák, mint a szomorúság, az önfejűség, a szauna, a természet és ezek fontossága számunkra, arra próbálnak rámutatni, hogy honnan ered a mi furcsa természetünk, miből alakultak ki a furcsa szokásaink és a hagyományos finn sisu. Üdvözlet a Korpituli északi utazásán!” – mondta S. Korpituli.

Az első utazást Pohjola című dalukra tehetitek meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.