Hour of Penance – Egy nem is olyan távoli jövő disztópikus víziója

Fémforgács

Az olasz tech-death banda, a Hour of Penance április 5-én, az Agonia Records gondozásában adja ki Devotion című új albumát. A 11 dalos lemezről Devotion of Tyranny című daluk videója látható, amivel kapcsolatban a következőket osztotta meg a zenekar:

Azért választottuk a Devotion for Tyrannyt első kislemezként, mert valószínűleg ez a legegyenesebb és legkompromisszummentesebb dal az albumon, és tökéletesen reprezentálja a korong fő témáit. Az animációs videót nagymértékben inspirálta a Soulslike játékok misztikus hangulata, a csuklyás férfi pedig a forradalmi előőrsöt képviseli, amely megdönti azt a jólétre és elnyomásra épülő fennálló rendet, ami a Földet egy kopár és steril helyként hagyta hátra, ahol egy torz és leigázott emberiség él. Az alkímiai folyamat elemeire való vizuális utalások az emberi akarat transzformatív erejének metaforájaként szolgálnak. Ez egy nem is olyan távoli jövő disztópikus víziója és egyben egy figyelmeztetés is.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.