Lenny Kravitz – „Amikor már nem próbálsz mindenkinek megfelelni”

Hard Rock Magazin

Lenny Kravitz vadonatúj nagylemezének megjelenését május 24-re halasztották, de semmi vész, így is lesz elég idő a budapesti koncert előtt, hogy megismerjük az új dalokat, melyek közül egyelőre csak a TK421-et és a Humant osztotta meg a nagyközönséggel.

Lenny Kravitz új lemeze, a ‘Blue Electric Light’ eredetileg március 15-én jelent volna meg, de különböző okok miatt május 24-re halasztották. Az új dátum azért is különleges, mert a szokásosan pénteki lemezpremier 2 nappal Kravitz 60. születésnapja előtt lesz. Miközben az elsőként még tavaly októberben útjára bocsátott TK421 klipje már 5 és fél milliós megtekintésnél jár, kihozták a második dalt, a Humant.

Az 1964. május 26-án született Kravitz New Yorkban nőtt fel, a kultúrák, rasszok és életstílusok olvasztótégelyében. Mindezen hatások egyvelege felismerhető megjelenésében és zenéjében, mely ugyanakkor teljesen egyedi, a rock, funk, reggae, hard rock, soul és R&B keveréke. Amikor 1989-es ‘Let Love Rule’ című debütáló lemezével berobbant, ritkaságszámba mentek a saját zenekaruk frontembereként fellépő afroamerikai művészek. Úttörőként nyitotta meg az utat az olyan modern mainstream előadók előtt, mint Ayron Jones, Brittany Howard, Gary Clark Jr., a Black Pumas vagy WILLOW, számára ez is része annak, hogy mit jelent embernek lenni a 21. században. „A Human arról szól, ahogy mi, spirituális lények éljük ezt az emberi létet, és hogy mit is jelent ez. Amikor már nem próbálsz mindenkinek megfelelni, és nem azt teszed, amire más emberek rávesznek. Milyen felszabadító érzés is az, amikor megtalálod a saját utadat. Ez az alapvető üzenete a dalnak” – mesélte a multiinstrumentalista énekes. És valóban, „a magam igazát fogom megélni ebben az életben, nem fogok hazugságban élni, mert azért születtem ide, hogy éljek, azért vagyok itt, hogy ember legyek” – énekli a dal refrénjében.

Lenny Kravitz július 30-án lép fel Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában, jegyeket a Live Nationön keresztül lehet vásárolni, további infók az esemény Facebook-oldalán.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.