Hamferð – Lecsupaszított, komor szemlélet

Fémforgács

Március 22-én Men Guðs hond er sterk címmel adja ki harmadik lemezét a Feröer-szigeteki death/doom banda, a Hamferð. Az album konceptuális narratívája egy tragikus helyi eseményből merít ihletet: az 1915-ös Sandvik nevű faluban történt bálnavadász katasztrófából. Legújabb lemezüket teljes egészében élőben játsszák fel a stúdióban, takt jel használata nélkül. Ennek a lecsupaszított szemléletnek az eredményeként egy komor, borzongató atmoszférájú lemez születette meg, amelynek második előzeteseként a Hvølja című daluk videója nézhető meg. A dallal kapcsolatban Theodor Kapnas gitáros a következőket árulta el:

Ez az egyik kedvenc számom a lemezen… egyszerűen azért, mert annyira kompromisszummentes. De a Hvølja egyben a legsötétebb és legcsúnyább dal is, amit eddig írtunk. Ez egy szonikus és szöveges ábrázolása a világnak, amelyet erőszakosan tépnek szét a szörnyű áramlatok, és amit felemészt a felettünk lévő fekete égbolt.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.