Így szólna ma a King Crimson-alapmű

Hard Rock Magazin

Dream Theater-, Deep Purple-, Megadeth-zenészek és a King Crimson egykori tagjai, Mel Collins és Jakko M. Jakszyk játsszák újra a pszichedelikus rockzene 55 éves klasszikusát, az ‘In The Court Of The Crimson King’-et. A Moonchilddal egy 12 és fél perces ízelítőt kaptunk belőle.

A rockzene nagyjai összegyűltek, hogy újjáalkossák a történelem egyik legfontosabb és legnagyobb hatású albumát, a King Crimson 1969-es ‘In The Court Of The Crimson King’ című remekművét! A Cleopatra Records április 19-én bocsátja útjára a ‘Reimagining The Court Of The Crimson King’ című lemezt, melyen az eredeti King Crimson-tagok, Mel Collins és Jakko M. Jakszyk mellett olyanok közreműködnek, mint Marty Friedman és Chris Poland a Megadethből, James LaBrie a Dream Theaterből, Ian Paice és Joe Lynn Turner a Deep Purple-ből, Alan Davey és Nik Turner a Hawkwindből, valamint a legendás Arthur Brown, Todd Rundgren, Carmine Appice, Chester Thompson és Jah Wobble, az egykori PiL-basszer. Az első hangtól az epikus befejezésig magával ragadó, ahogy ez a hihetetlen zenészcsapat a dalokat tolmácsolja. Az előzetesként bemutatott Moonchildban Joe Lynn Turner énekel, Marty Friedman gitározik, Jah Wobble basszusgitározik, Chester Thompson dobol és Jürgen Engler billentyűzik.

Már hazai forgalmazónál is előrendelhető LP-n és CD-n, habár mélyen a zsebbe kell nyúlni érte.

‘Reimagining The Court Of The Crimson King’ dallista:

1. 21st Century Schizoid Man (Todd Rundgren, Arthur Brown, Mel Collins, Chris Poland, Ian Paice)
2. I Talk To The Wind (Mel Collins, Django Jakszyk, Jakko M Jakszyk)
3. Epitaph (Alan Davey, Paul Rudolph, Nik Turner, Adam Hamilton, Danny Faulkner)
4. Moonchild (Joe Lynn Turner, Marty Friedman, Jah Wobble, Chester Thompson)
5. The Court Of The Crimson King (James LaBrie, Carmine Appice, Steve Hillage)
Bónuszdalok, csak a CD-verzión:
6. 21st Century Schizoid Man (Alternate Version) (Arthur Brown, Brian Auger, Chris Poland, Ian Paice)
7. 21st Century Schizoid Man (Instrumental) (Mel Collins, Chris Poland, Ian Paice)

Reimagining The Court Of The Crimson King

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.