A True Detective inspirálta a pécsi Sirens Chant új kislemezét, itt az első dal

Nuskull Magazin

Több mint hét év telt el azóta, hogy a pécsi poszt-metalos Sirens Chant bemutatta szenzációs debütáló (és azóta is egyetlen) EP-jét, a Tabula Rasát. Azóta kiadtak még egy szinglit (Kali Yuga, 2021), illetve tavaly összeálltak a város másik legsötétebb bandájával, a Cvlt of Grace-szel is egy split erejéig, most pedig eljött az idő, hogy a világra szabadítsák a második kislemezüket. A Doubts/Wrath március 10-én jelenik meg, most pedig már hallható is róla a nyitó darab, a Life Is a Dream (nem összekeverendő a tavalyi kaotikus Avenged Sevenfold-lemez címével!).

A srácok elmondása szerint már 2016 körül kipattantak a fejükből ezek a dalok, amelyek azonban csak mostanra kapták meg végleges verziójukat. Innen is a cím, ami szabad fordításban annyit tesz, hogy „Kétségek/Harag„, illetve a négyszámos kiadvány így is van felépítve: míg az első két dal főként a belső bizonytalanság és a magány témáit járja körbe, addig a dühös B oldal egy sokkal nyersebb előadásmódot képvisel.

A bandát nagyban inspirálta a True Detective c. HBO-sorozat – annak is leginkább az első évada -, így ennek tudatában nem túl meglepő, hogy a most bemutatott, lényegében intróként funkcionáló dalban csak és kizárólag Matthew McConaughey karakterének, Rust Cole-nak a harmadik epizódban elejtett monológja hallható – magyarul természetesen, hogy a hazai hallgatók még inkább tudjanak kötődni az anyaghoz.

A srácok két nappal a megjelenés előtt, március 8-án mutatják be az anyagot Pécsen, a Szabadkikötőben, a Shibari és a Mennydörgés zenekarok társaságában. Minden infó az eseményben.

//www.youtube.com/watch?v=2e26enh_1us

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.