KORI zenekar: Húszra lapot

Haverock Közösség

KORI zenekar: Húszra lapot – Karrierösszegző album Koroknai Árpádtól

2023 végének egyik fontos és izgalmas kiadványaként jelent meg a Koroknai Árpád (Zorall, ex-Omen, ex-P.Box, ex-Szfinx) énekes vezette formáció Húszra lapot című bemutatkozó albuma. A korongra került 10 minőségi rock / hard rock szerzeményből álló dalcsokor – amelyben közel egy tucat zenész és énekesnő is közreműködik vendégként – a tavaly ősszel Tenerifére költözött Kori pályájának keresztmetszeteként is felfogható.

Kori az albumról:
“A szólólemez ad egy olyan szabadságot, hogy bátrabban kísérletezhetek és megmutathatom olyan oldalamat is, amire korábban nem volt lehetőségem. Ha megnézed, én mindig valahova érkeztem, egy-egy zenekarba, ami már készen volt, a Szfinx kivételével. Ellenben itt nyugodtan elrugaszkodhattam szinte mindentől, hiszen itt nem kötött semmilyen név egy adott stílushoz úgymond. Ez az album eklektikusabb, sokszínűbb, mint bármi, amit korábban csináltam, és ez annak is köszönhető, hogy több szerzőtárssal is dolgoztam.”

A címválasztás kapcsán pedig még ezt fűzte hozzá: “A ‘Húszra lapot’ cím adta magát, mivel 2020 elején alakult a csapat, majd a Covid teljesen átrendezte a világot, és mindenki azt mondta, hogy ebben a helyzetben egy új zenekart beindítani nem vall ép elmére. De mi mégis 20-ra kértünk lapot!”

A lemezen közreműködtek: Kozma Norbert (gitár, akusztikus gitár), Miski Zoltán (basszusgitár), Demkó Mátyás (billentyűk), Gerőly Mátyás (dob), Závodi Gábor (billentyűk), Szvára Zsanett (vokál), Varga Antal (basszusgitár), Czirják “Zityi” Zoltán (billentyűk), Tóth Zsolt (dob), Erdős Fruzsina (vokál), Sári Évi (vokál).

A CD a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein érhető el, de természetesen a kiadói shopból is rendelhető: https://shop.hmusic.hu/eloado/kori

fotó: Bende Csaba

KORI zenekar:
Koroknai Árpád – ének, vokál
Simonyi László – gitár, vokál
Németh Attila „Ger-Man” – billentyűk
Nagy Gábor – basszusgitár
Sávai Bence – dob

KORI zenekar az online felületeken: https://songwhip.com/kori2

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Haverock Közösség nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.