Két hét múlva az év egyik legkeményebb bulija a Barba Negrában.

Rockvilág.hu online rockmagazin

Március 7-én végre Budapesten is bemutatja legutóbbi lemezét a Meshuggah. A svéd extreme metal csapat itt kezdi a turnéját, ami egy véletlen egybeesésnek köszönhetően még különlegesebb lesz, hiszen összevonják az Avatar koncertjével, így egy belépőjeggyel két színpadon láthatjuk majd a két turné összes zenekarát a Barba Negrában.

Monumentális turnéra készül a Meshuggah: tavasszal végre azok az országok is sorra kerülnek a kontinensen, amelyek kimaradtak az előző lemezbemutató koncertsorozatból.
A Meshuggah nálunk is komoly ismertséget szerzett innovatív, progresszív, nyughatatlan és végtelenül kreatív hozzáállásával, és a metal zene egyik megújító zenekarának számít, immár 30 éve. A svédek kilencedik lemeze, a 2022-es Immutable is ezen a különleges úton ment tovább, egyszerre ellenálhatatlan és rendkívül felkavaró hangzású dalokat kínálva.
A csapat különleges húzásairól és legendás fellépéseiről ismert, és a meglepő fordulat most sem marad el. Az európai turné egészén a The Halo Effect és a Mantar kíséri el őket, a budapesti turnényitásra azonban egy különleges vendéget is várunk: ez lesz az egyetlen helyszín, ahol az Avatarral közösen lépnek fel!
Az Avatar önálló turnéja már januárban indul, de a magyar fővárosba csak tavasszal érkeznek, méghozzá éppen március 7-én. Ez adta az ötletet, hogy a hazai fellépést szervező Concerto Music egy két színpados, dupla headlineres svéd metal ünneppé turbózza fel az estét. A heavy metal és rock ‘n roll elemeket komor és zabolátlan energiákkal ötvöző Avatar ezúttal a The Great Metal Circus lemezt mutatja majd be. Az első kislemez, a Dirt I’m Buried In a csapat első olyan nótája, amelyik az amerikai Billboard mainstream rock listájának első helyéig menetelt.
 
A CONCERTO Music bemutatja:
MESHUGGAH + AVATAR + THE HALO EFFECT + MANTAR
+ ÆTHER REALM
2024. március 7. kapunyitás 16:30, Barba Negra Red & Blue stage
Jegylink:
* Rock1: https://jegy.rock1.hu/meshuggah-avatar_20240307
* Ticketportal: https://www.ticketportal.hu/…/MESHUGGAH-AVATAR-THE-HALO…
* Barba Negra jegypénztár
Jegyárak
11.900 (elfogyott) / 13.900 (elfogyott) / 15.900 / balkon 17.900 (elfogyott)

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.