Alestorm – Duett egy halott martalóc utazásáról

Hard Rock Magazin

Március végén jelenik meg az Alestorm legújabb kiadványa, egy ötszámos EP, amiről a címadó tételhez készült videó pár napja jelent meg. A dalban egy vendégénekes és egy tekerőlant is szerepet kapott, Bodor Máté pedig szokás szerint mesélt nekünk a forgatás kulisszatitkairól.

Tavaly ősszel írtunk arról, hogy a nemzetközi ötösfogat, az Alestorm Budapesten rögzítette új EP-jét. A ’Voyage Of The Dead Marauder’ című középlemez március 22-én jelenik meg a Napalm Recordsnál. A lemez 5 dalából 2 feldolgozás, a másik 3 saját szerzemény. A címadó tétel különlegessége, hogy a nemrég lesérült énekes, Christopher Bowes duettet énekel a német Patty Gurdyval, aki a dalban tekerőlanton is játszik. Patty egyébként a hamarosan induló angol-ír turnéra is elkíséri a srácokat, ahol több dalban is szerepelni fog. Chris egy megvalósult álomról beszélt a dallal kapcsolatban: „Kislánykorom óta arról álmodtam, hogy egyszer egy olyan női frontemberes szimfonikus metálbandában leszek, ahol az összes egyforma kinézetű srác elmosódottan áll a háttérben, míg egy hölgy az előtérben őrületesen énekel. Patty Gurdynak köszönhetően minden álmom valóra vált! Remélem, tetszik ez a dal, mindannyian jónak tartjuk! A kedvenc részem az, amikor a macska csontvázzá változik.”
A márciusban érkező album mindenféle csomagban, akár egy pálinkáspoharakkal felturbózott verzióban is előrendelhető a kiadó oldalán, de a sima CD vagy LP magában már itthonról is beszerezhető.

Alestorm
Ahogy már megszokhatták olvasóink, a zenekar magyar gitárosa, Bodor Máté mesélt nekünk a forgatás kulisszatitkairól, illetve a hamarosan rajtoló turnékról. „A tavaly téli turné utolsó szabadnapján forgattunk. Utána még volt két közös koncertünk a Saltatio Mortisszal és egy önálló bulink. Hannoverhez közel béreltünk egy helyet, ott volt másnap koncertünk, ez pont jó volt, mert Patty is a közelben él és a stáb is a környékről való volt. Egy hangárt választottunk a forgatásra, de az ablakok be voltak törve. Iszonyat hideg volt, olyan két fokban kezdtünk neki. Egy pici fűtött helyiség volt csak, abban volt a minimális catering, a sminkes és az volt az öltöző is. Ahogy haladtunk előre, egyre hidegebb lett, amikor késő este végeztünk, már bőven mínuszok voltak. Szerencsére lángokat is használtunk, mondtam is a srácoknak, hogy jó sok tüzet nyomjanak, annak közelében legalább jó meleg volt. Ahogy leálltunk, már vettük is fel a nagykabátot, mert a tűz miatt kellően leizzadtunk – mesélte nevetve. – Amíg kameraváltás volt, addig kabát, aztán újra vetkőztünk, mert mindenki a megszokott színpadi ruházatában volt. Nem volt egyszerű, de szerencsére senki nem fázott meg és senki sem betegedett le. Ahogy Bécsben láttad, Chris keze gipszben volt, mert 2 nappal a turné kezdete előtt eltörte – szerencsére már jól van –, és folyamatosan fel volt kötve. Nem akartuk, hogy ez legyen a videó fókuszában, így vettünk neki egy nagy kabátot és egy kampókezet, így tényleg úgy nézett ki, mint egy kalóz. Amikor a filmben Patty egyedül szerepel, akkor mi már nem voltunk ott, azokat a felvételeket máskor és máshol vették fel. Egyébként jön most velünk a hamarosan startoló turnéra, ahol a Korpiklaani és a Heidevolk társaságában játszunk. Természetesen az új dal bekerül a programba és az olyanok is, amikben a korábbi lemezen szerepelt. De persze lesznek meglepetések is, ha már velünk tart. Közel egy hónap van még a lemez megjelenéséig, addig még egy klip kijön, valamikor az amerikai turné kezdete környékén. Alig érünk vissza Angliából, nem sokkal utána már indulunk is az Államokba egy több mint egy hónapos turnéra.”

Alestorm

Tavaly nyáron a Tábor fesztivál jubileumi eseményén alakítottak emlékezeteset, idén megint egy jubiláló fesztiválon lépnek fel, a 30. Rockmaraton első napján láthatjuk a kalózokat, és akkor már az énekes a megszokott keytarral a nyakában szánthatja fel a színpadot, nem úgy, mint a téli, bécsi koncerten.

Alestorm

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.