Exhorder – Középső ujjat mutat az intézményrendszer képmutatásai felé

Fémforgács

Az amerikai thrash veterán Exhorder március 8-án adja ki negyedik stúdióalbumát Defectum Omnium címmel a Nuclear Blast gondozásában. A lemezt a banda már egy új felállásban készítette el, aminek második előzeteseként Forever And Beyond Despair daluk videója nézhető meg.

A második kislemezdalunk, a Forever And Beyond Despair sok olyan punk-rock elemet tartalmaz, amin felnőttünk. Az Exhorder a New Orleans-i punk-rock színtéren indult, így logikus volt, hogy visszanyúlunk a gyökereink ezen részéhez. Az agresszív szorongással és a gúnyolódó témákkal ez a dal egyértelműen középső ujjat mutat az intézményrendszer képmutatásai felé.” – mondta a frontembere, Kyle Thomas.

A 2019-es Mourn the Southern Skies megjelenése óta az Exhordernek egy hatalmas utazásban volt része. A felállásban bekövetkezett változások, valamint a 2020-2021-es világjárvány és az ezzel párosuló lezárások olyan akadályokat képeztek, amelyeket nem volt könnyű leküzdeni. De kitartottunk, lehajtottuk a fejünket, majd intenzív összpontosítással és reális célokkal láttunk neki a munkának. Az egyik ilyen cél az volt, hogy eljuttassuk a negyedik nagylemezünket a rajongóinkhoz. A Defectum Omnium egy közös dalszerzői munka, az Exhorder korai időszakához hasonlóan. Mi magunk voltunk a producerei, mivel nem éreztük szükségét vagy vágyát annak, hogy a közös elképzeléseink ismeretében bárkit is bevonjunk a munkába kívülállóként. Azt is fontosnak tartottuk, hogy ne csak folytassuk azt a természetes fejlődést, amely a zenekarnál a 90-es évek eleje óta tapasztalható, hanem a gyökereinkhez is visszanyúljunk. A punk és a hardcore hatása a New Orleans-i punk-rock színtéren való indulásunk óta erősen érezhető a bandán. Arra is ügyeltünk, hogy a thrash gyökereinket a dalszerzési folyamat során is megőrizzük. De sikerült megőriznünk a doom gyökereinket is, amelyek először a (Cadence of) the Dirge című dalunkban bukkantak fel, még 1992-ben. Sőt, az egyik új dalban a Trouble-s Rick Wartell és Bruce Franklin vendégszerepeltek, akik totálisan lezúzták a számot. Garantáljuk, hogy az előmunkálatoktól kezdve egészen a tényleges megjelenés dátumáig, a Defectum Omnium minden egyes darabját nagy gondossággal készítettük el, és rendkívül izgatottak vagyunk miatta! A célunk az volt, hogy egy olyan albumot készítsünk, amit mi szeretünk, és amely képes egy utazás élményét adni, vagy akár egy hullámvasút hatását is. Alig várjuk, hogy megoszthassuk a világgal

Exhorder – Defectum Omnium

(Nuclear Blast)

1. Wrath of Prophecies

2. Under the Gaslight

3. Forever and Beyond Despair

4. The Tale of Unsound Minds

5. Divide and Conquer

6. Year of the Goat

7. Taken by Flames

8. Defectum Omnium / Stolen Hope

9. Three Stages of Truth / Lacing the Well

10. Sedition

11. Desensitized

12. Your Six

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.