Re-Armed – Lost and Cast Off – új dal az AI által

Fémforgács

A mesterséges intelligencia (AI) segítségével készítette el új dalát a finn melo-death metalos Re-Armed. Lost and Cast Off című dalukban a kétségbeesés mélységeibe és az emberiség folyamatos túlélési harcaiba szállhatunk alá. A dalszerzés folyamatába a zenekar által alkotott ’Re-Armed = ATHNTC INDVDLS’ elnevezésű rendszert integrálták, amivel kapcsolatban az alábbiakt osztották meg:

A Lost and Cast Off című új alkotásunk az ‘ATHNTC INDVDLS’ – a saját fejlesztésű adatrögzítő rendszerünk. Ötünket és az öt processzorunkat végtelen mennyiségű adattal, dallamokkal, akkordokkal és szófordulatokkal/hangokkal zsúfoltuk tele – mint valami zenei stand-up íróasztalt az agyi algoritmusaink számára. És ezzel együtt egy csomó új dolgot tanultunk, így most már egyre gyorsuló ütemben köpködhetjük a dalokat az éterbe, közben elgondolkodva azon: részt veszünk-e egyáltalán az egész folyamatban? Megtalálható-e az elmosódott határ az ember és a ’gép’ között? Szerintünk biztosan nem! Üdvözletünket küldjük a Bahama-szigetekről, ahol koktélokat szürcsölgetve gyűjtjük a szerzői jogdíjakat a számláinkra… A dal szövege és témaköre fejest ugrik az uralkodó világhelyzetbe. Úgy látszik, lassan rengeteg okunk van arra, hogy feltankoljuk a rakétát, és a távoli csillagok felé vegyük az irányt, egy jobb holnap reményében…

Dalukhoz egy látványos szöveges videó is készült. Ezt láthatjátok most.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.