Itt a tradicionális heavy metal!!!

Haverock Közösség

Tradicionális heavy metal, nem csak barbár harcosoknak

A HammerWorld magazin téli lapszámának (No. 353.) CD mellékleteként jelent meg a Crom zenekar Új világ születése című nagylemeze. Az album pici túlzással egy átfogó válogatás a 2010-ben indult – majd egy hosszú szünet után 2022-ben újra aktivizálódott – banda eddigi munkásságából, hiszen a korongra került 11 tétel a csapat minden korszakából szemezget. Ami a zenét illeti, a műfajon belül szinte minden terítékre kerül: lendületes, ikergitár szólós fém-induló, keményen döngető, tréfát nem ismerő nóta, lassabb tempójú (death metallal is kacérkodó) elvont darab, sőt lírai harci himnusz is hallható a picivel több, mint egy órás játékidőben.

És, hogy kinek szól ez a lemez?
“Elsősorban azoknak, akik inkább a tengerentúli, de tradicionális metalhoz vonzódnak, akik nem szeretnek az ‘üldözött rocker’ szerepében lenni, hanem inkább ők az ‘üldözők’! Van a lemezen egy dal, a ‘Megvetett’, ami arról szól, hogy nincs igazság, ugyanakkor a többi, mint egy kerek történet, már azt taglalja, nem fohászkodunk, nem könyörgünk, inkább teszünk érte, hogy nekünk jobb legyen. Tehát nem helyezkedünk bele az elesett szerepébe, hanem éppen ellenkezőleg! Szemben az árral, nem magunkat sajnáltatva, nem panaszkodva, hanem erősen, előre!”

Az Új világ születése album önálló kiadványként, digipak CD-ként is megjelent, kapható a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, de a zenekar koncertjein is elérhető, és természetesen a kiadói shopból is rendelhető: https://shop.hmusic.hu/eloado/crom

Crom:
Varga Zoltán – ének
Földes Gergő – gitár
Singh-Bahadur Áron – gitár
Sinkovits András – basszusgitár
Kovács György – dob

A lemezen közreműködött Kovács Ákos (billentyűs hangszerek).

A Crom március 9-én tartja lemezbemutató koncertjét a Legenda Sörfőzdében, ahol Kalapács József lesz a vendégük, de előtte – és ezt a bulit követően – még jó néhány helyen lehet találkozni a csapattal a Kalapács zenekar partnereként:

01.26. Tatabánya / Roxxy Music
02.02. Dunaújváros / Kaptár Music Pub
02.03. Gyöngyös / Start Műhely
02.09. Pécs / Szabadkikötő
02.10. Kaposvár / Hang-ár Music Pub
02.23. Szombathely / Végállomás Klub
02.24. Győr / Bridge Club
03.01. Nyíregyháza / Club Hollywood
03.02. Törökszentmiklós / Ipolyi Kulturális Központ
03.09. Budapest / Legenda Sörfőzde
04.05. Dunaszerdahely / Soul Hunter Music Club
04.06. Sopron / Hangár Music Garden

Az Új világ születése album az online felületeken:
https://songwhip.com/crom3/uj-vilag-szuletese

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Haverock Közösség nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.