Job For A Cowboy – Tudatmódosító fogyasztási cikkeket főztek

Fémforgács

Sokunk nem kis örömére február 24-én Moon Heale címmel adja ki ötödik albumár a Job For A Cowboy. A zenekar pontosan tíz éve adta ki legutolsó albumát Sun Eater címmel, aminek ez a lemez lesz a folytatása. Jonny Davy énekes A következőket árulta el rólal:

A hangzásunk evolúciója a zenekar jelentős részévé vált. Ahogy zenészként érettebbek leszünk, természetesen az ízlésünk és az érdeklődési körünk is bővül. A korral több tapasztalat és olyan ötletek jönnek, amelyekre a korábbi éveinkben nem is gondoltunk volna. Ahogy a legtöbb zenekar került már egyszer-kétszer olyan helyzetbe, hogy szigorú határidőket kellett betartania, a Moon Healer esetében ez nem volt így. Ennek az albumnak az alapjait 2018-ban kezdtük el lerakni. Mivel annyira elfoglaltak voltunk a magánéletünkben, lassan sikerült csiszolgatnunk. Ez a lassú tempó lényegesen több időt biztosított arra, hogy elemezzük és boncolgassuk azt, amit csinálunk, ugyanakkor mindez segítséget nyújtott abban, hogy egy jobb albumot készítsünk.

A Sun Eater egy olyan melódiákból álló alkotás volt, amelyet a zenekar egyik közeli barátja ihletett, aki a túlzott kemény drogfogyasztás miatt teljesen elvesztette a kapcsolatot a valósággal. Ez a személy hajlamos volt a bipoláris zavar és/vagy skizofrénia tüneteire, illetve már azokkal küzdött. Úgy vélte, hogy a drogok szemfelnyitó megvilágosodást biztosítanak számára. Úgy hitte, hogy a drogok lehetővé teszik számára, hogy átlépjen egy Istenhez közelebbi valóságba. De nem volt meg benne hasonló módon az önismeret, hogy egyre mélyebbre zuhan saját mentális betegsége mélységeiben. A dalok azokat a gondolatokat, elképzeléseket és helyzeteket tükrözték, amelyekkel ez az ember találkozott. A Moon Healerben szereplő koncepciók egy olyan embert követnek, aki megpróbál felfedezni egy másik emberi létezést. Ezek az emberek pszeudo-alkimistának tartották magukat. Megszállottan, ezoterikus módszerekkel próbáltak megváltozott tudatállapotot elérni különböző utakon keresztül, beleértve a tobozmirigyre való összpontosítást, mert egy kis endokrin mirigyről az agy közepén belül úgy gondolják, hogy potenciálisan szerepet játszik az entheogenikus élményekben. Tudatmódosító fogyasztási cikkeket főztek. De ellentétben azzal, amit mások a téveszmékbe való süllyedésüknek tekintettek, abban a hitben éltek, hogy valamiféle mély megvilágosodás kapuját nyitják meg.

Lemezük harmadik előzeteseként a Beyond the Chemical Doorway ismerhető meg, ami egy sci-fi ihletésű videót is kapott.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.