Áprilisban jön a megújult The Idoru ötödik albuma

Nuskull Magazin

Végre bejelentette rég beígért ötödik nagylemezét a The Idoru: április 26-án lát napvilágot az Undertow a svéd Black Star Foundation gondozásában, amely a 2021-es Old Songs EP-t is kiadta.

Az 10 vadonatúj dalt tartalmazó anyag már a két új taggal készült, gitáros poszton Nagy Gábort a zenekar egykori basszere, Varga Gergő (Meristem, Harmed, ex-AWS, ex-The Southern Oracle) váltotta, Szabó Lac dobost pedig Szirota Márió (This Calling, On Graves, Noble Victory, Meristem, Prosectura, ex-Alvin és a Mókusok). A számlista az alábbi:

  1. The King is Naked
  2. Sewn Shut
  3. The Center of Everything
  4. Lighthouse
  5. New Directions
  6. Extremes
  7. This Ship Will Sail
  8. Until the End
  9. Mystery
  10. Between Good and Evil

A lemez első előfutára a The King is Naked lesz, ami hamarosan megjelenik. A klasszikus felállás 2021-’22-ben kiadott utolsó három száma (So Kind, Yet So Cruel; The Loneliest Drive; One Word) pedig talán majd egy későbbi kiadványon kap helyet.

Az új album stúdiómunkálatai több helyen zajlottak: az énekfelvételek a Grenma Studióban Botlik Mátyás (The Grenma, Kies) felügyeletével, a gitároké a Supersize-ban Horváth Attilával (Ash Sound, Subscribe) és Bodnár Péterrel (Zsiráf Szand, Blind Myself), a dobok pedig a Pannonia Studióban lettek rögzítve szintén Bodnár vezénylésével, aki a keverést és a masztert is végezte a már említett Zsiráf Szandban. A szokásosan csodaszép borítót ezúttal is Bödecs Andris énekes alkotta.

Az Undertow négyféle, különleges színű bakeliten, illetve CD-n is elérhető lesz.

Fotó: Peter John Kiss / TherealJP

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.