GosT – Sátáni Pánik

Fémforgács

A black metal és az elektronikus EBM határait összemosó GosT egy igazi digitális rémálmot kínál nem rég megjelent Widow Song dala által. A multi-instrumentalista James Lollar vezetésével működő formáció március 8-án, Prophecy címmel adja ki új albumát, ami témájában a vallási és politikai túlkapásokkal és regresszív társadalmi káosszal foglalkozik.

A nyugati civilizáció bukásáról a bibliai világvége szól. Ez lesz a Sátán és Armageddon felemelkedése. Amerikában és más hol a keresztény világban ismét nagy mértékben feltámadt a Sátáni Pánik megjelenése. Ezért megfelelő időnek tűnt, hogy Sátánt visszahozzuk a dolgokba.” – mondta James Lollar.

A Widow Song nagyon személyes számomra. A cím egy régi, és közeli barátomnak tiszteleg, aki évekkel ezelőtt hirtelen meghalt. A lírai tartalma közvetlen válasz a világ káoszára, amelyben jelenleg mindannyiunknak el kell navigálnia. Zeneileg pedig szerettem volna egyesíteni az újhullámos és a black metal hatásaimat. Az eredmény valahol a Mayhem és a Skinny Puppy között van.”

Lemezének nyitó tétele, a Judgment / Prophecy itt érhető el.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.