Infected Rain – A tisztesség egy múló másodperc

Fémforgács

A metalcore/modern metalban mougó moldáviai női-frontos Infected Rain február 9-én Time címmel adja ki hatodik stúdióalbumát. A zenekar elmondása szerint ez a lemez „egy tisztelgés minden múló másodperc, minden szívdobbanás és minden lélegzetvétel előtt, ami idáig vezetett minket”. A 12 dalos lemez legújabb előzeteseként a Vivarium kapott friss klipet.

A Vivarium arról szól, miképpen érezzük csapdában magunkat egy olyan világban, amit mi magunk építettünk – tették hozzá a dalhoz a zenekar tagjai. – Egy tökéletes világ tele illúziókkal, trükkökkel és hamis ígéretekkel, mint egy gyönyörű, de korlátokat szabó üvegkert. Arról szól, hogy győzzük le ezeket a korlátokat, és lássunk át a sűrű ködön, valamint a magas falakon. Ez a dal mindenkihez szól, akik megpróbálnak kitörni a saját korlátiak közül, és igyekeznek megteremteni a saját útjukat.

A lemezről korábban már bemutatott Because I Let You, valamint Never to Return dalaik videó az alábbiakban nézhetőek meg a zenekar kommentárjaival kísérve.

A Because I Let You dalban elmerülünk a szerelmi fájdalom paradoxonába, és azt vizsgáljuk, hogy a legmélyebb érzelmeink miképpen eredményezhetik a legnagyobb sebeinket – tették hozzá a dalhoz a zenekar tagjai. – Ez egy kíméletlen elmélkedés a szerelemben felfedett sebezhetőségünkről, és arról, hogy néha azok fordítják ellenünk a titkainkat és a félelmeinket, akikben a legjobban bízunk. Ez a dal nem csak a párkapcsolati küzdelmekről szól, hanem egyben tükröt is tart annak a bátorságnak, ami ahhoz kell, hogy felismerjük a komplex valóságot és hangot adjunk neki.

A Never to Return a mi mély elmerülésünk az idő megállíthatatlan áramlásába, amely egy ősrégi sivatag hullámzó homokjára emlékeztet. Mint az ujjainkon átsurranó füst, a pillanatok elhaladnak mellettünk, emlékek nyomait hagyva maguk után. Ebben a dalban a hatalmas, kortalan sivatag hátterében éteri lényekké változunk át, az idő rejtélyeit kutatva. Ez egy elmélkedés az élet útjáról, annak minden múló pillanatával együtt, és egy emlékeztető arra, hogy minden másodperc számít.”

Infected Rain – Time

(Napalm Records)

1. Because I Let You

2. Dying Light

3. Never to Return

4. Lighthouse

5. The Answer Is You

6. Vivarium

7. Pandemonium

8. Enmity

9. Unpredictable

10. Game of Blame

11. Paura

12. A Second or a Thousand Years

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.