iamyank – Rám égve talált a tű – új live videó

Fémforgács

Tavaly novemberben Boszorkányüldözésnek keresztelt koncerttel zárta le iamyank a második nagylemezének, a Láttam a jövőt meghalni első évét, a lemez bemutatójának kerek évfordulóján. Most először azok is belekóstolhatnak az intenzív élménybe, akik nem tudtak ott lenni. iamyank élőben két dobossal (Szalay Dániel, Kocsis Máté) kiegészülve játssza a lemez dalait nyersebb, intenzívebb, hangszeresebb megszólalással, mint a lemezen.

Nagy harcom az elemekkel, általában, hogy szórakozóhelyeken megteremtsük azt az atmoszférát, ami a legegészségesebb táptalaj ennek a koncertanyagnak, itt most, ezzel a közönséggel sikerült. Hamar megértették, hogy nem szórakoztatni jöttünk és valójában ők sem szórakozni akarnak, valami másért vagyunk itt.

Az eddigi pályafutásom során ez az első olyan koncertvideó, ami hang és kép szempontból is a lehető legjobban megközelíti azt a különleges érzetet, amit érzek ott és akkor.

A Boszorkányüldözésen iamyank duplázott, a Láttam a jövőt meghalni után ugyanis az All Machines Will Fail triójával (Mohácsi Mátyás – basszus, Kocsis Máté – dobok) is játszottak, és onnan is érkezik egy live videó hamarosan, ami az érkező második lemezük megjelenését, illetve a március 2-i lemezbemutató koncertet hivatott felvezetni

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.