Exit Eden – A végzet asszonyai

Hard Rock Magazin

Clémentine Delauney (Visions Of Atlantis), Anna Brunner (League Of Distortion), Marina La Torraca (Phantom Elite) a végzet asszonyainak képében tetszelegnek ‘Femmes Fatales’ című albumukon, miközben a saját számok mellett Marillion-, Journey-, Alice Cooper- és Heart-feldolgozásokat énekelnek.

Amikor Clémentine Delauney (Visions Of Atlantis), Anna Brunner (League Of Distortion), Marina La Torraca (Phantom Elite) és Amanda Somerville (Trillium) összeálltak az Exit Eden formációba, amit 2017 nyarán megjelent első albumuk, a ‘Rhapsodies In Black’ koronázott meg, ez a négy kiváló énekesnő bebizonyította, hogy a szimfonikus heavy metal képes kéz a kézben járni a popzenével, a jól ismert klasszikusokat egy eddig még nem hallott hangzásvilágba öltöztették, mely így jóval több lett, mint egy szimpla feldolgozásalbum! Most, több mint hat évvel később, Amanda tavaly októberi távozása után háromra fogyatkozva az Exit Eden visszatért, ma jelent meg ‘Femmes Fatales’ című második lemezük, mely a megszokott feldolgozások mellett felerészben már új dalokat tartalmaz. Ezeket Anna Brunner és Hannes Braun (Kissin’ Dynamite) szerezte (a Dying In My Dreamsben társszerző Marina La Torraca), Hannes volt a lemez producere és a keverést is ő végezte, míg a maszterelést Jacob Hansenre (Delain, Amaranthe, Volbeat, Destruction, Pretty Maids) bízta.

A megjelenés tizteletére a címadó dalt mutatták be róla, melyhez az alábbi kommentet fűzték a lányok: „Amikor útjaink évekkel ezelőtt először keresztezték egymást, idegenek voltunk egymásnak, de barátokká, szövetségesekké, bűntársakká váltunk… A Femme Fatale című dallal előnyünkre fordítottuk a dolgokat, kijátszottuk a saját lapjainkat és új szabályokat állítottunk fel. Megszabadultunk az előítéletektől és korlátoktól, felvállalva valódi természetünket és nőiességünket, visszanyerve az erőnket, hogy modern boszorkányokként lépjünk elő, rugalmasan, felszabadultan, mi vagyunk a végzet asszonyai.”

Korábban készült videó a Separate Ways Journey-feldolgozáshoz és a Marko Hietala (ex-Nightwish) közreműködésével készült Runhoz is.

‘Femmes Fatales’ dallista:

01. Femme Fatale
02. It’s A Sin (Pet Shop Boys-feldolgozás)
03. Run! (közreműködik Marko Hietala)
04. Separate Ways (Journey-feldolgozás)
05. Buried In The Past
06. Désenchantée (Mylène Farmer-feldolgozás)
07. Dying In My Dreams
08. Poison (Alice Cooper-feldolgozás)
09. Alone (Heart-feldolgozás)
10. Hold Back Your Fear
11. Kayleigh (Marillion-feldolgozás)
12. Elysium

Exit Eden - Femmes Fatales

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.