Rövid betegség után elment Tony Clarkin, a Magnum gitárosa

Hard Rock Magazin

Egy hónapja sincs, hogy lefújták a Magnum lemezbemutató turnéját Tony Clarkin betegsége miatt, de senki sem gondolta, hogy ekkora a baj. 77 éves volt.

Tony Clarkin, a Magnum gitárosa rövid betegség után, január 7-én vasárnap békésen, lányai körében hunyt el. Halálhírét lánya, Dionne tudatta a világhálón. „Tudom, hogy Tony nagyon sok embert, nagyon sokféle módon érintett meg a zenéjén keresztül. Most nem igazán tudom szavakkal kifejezni, hogy mit jelentett számomra, mivel túl friss még a gyász. Mint sokan tudjátok, Tony nagyon szerette az állatokat. A család szándéka, hogy a nevében egy jótékonysági alapítványt hozzon létre, hogy segítse ezt az ügyet, további részleteket majd később közlünk. Megtiszteltetés volt őt apámnak hívni.”
December közepén jelentette be, hogy betegsége miatt lefújják a lemezbemutató turnét, de erre a végkifejletre senki, ő maga se számított. Akkor ezt írta: „Attól tartok, rossz híreim vannak számotokra.  Az elmúlt nagyjából egy évben egyre erősebb fájdalmaim voltak a nyakamban és a fejemben. Egy ritka gerincbetegségem alakult ki, nem életveszélyes, de egyeseknél degeneratív lehet és sajnos nem gyógyítható. Vannak kezelések, amelyek segíthetnek, de nem tudjuk, mennyire lesznek hatásosak. A turnézás természetéből és az elektromos gitárok súlyából adódóan ez azt jelenti, hogy a tavaszra tervezett koncerteket semmiképpen sem tudnám lejátszani. Úgy döntöttünk, hogy inkább lemondjuk a turnét, minthogy bárkit is összezavarjunk azzal, hogy megpróbáljuk elhalasztani, abban a reményben, hogy a dolgok rövid távon talán javulnak. Bob úgy érezte, az sem lenne helyes, ha egy helyettesítő gitárossal csinálnák végig. Ez nem jelenti a Magnum végét, de a jövő talán kicsit másképp alakul, úgyhogy kérlek, legyetek türelmesek, amíg megpróbáljuk kitalálni, hogy mit tudok, és mit nem tudok csinálni a továbbiakban.”
A Magnum új lemeze, a ‘Here Comes The Rain’ január 12-én, pénteken jelenik meg, a gitáros, aki a banda dalainak zeneszerzője és szövegírója is volt egyben, már nem érhette meg a kiadást. Búcsúzzunk tőle az egyik új dalával! Nyugodjék békében!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.