Golden Core – Tovább az ősi örökségen

Fémforgács

Február 2-án Kosmos brenner címmel jeleni meg a norvég-izlandi stoner/doom/sludge duó, a Golden Core harmadik nagylemeze. A zenekart működtető Simen Jakobsen Harstad gitáros és Johannes Thor Sandal énekes/dobos 15-17 évesen 2017-ben adták ki első lemezüket Norwegian Stoner Machine címmel. Témáikban ősi norvég örökségüket elevenítették a doom és a black metal álltal. Azóta kicsit finomodtak ugyan, de az alapok meg maradtak.

A hamarosan megjelenő Kosmos brenner lemezük is a skandináv világszemléletre épülő konceptalbum lesz, „ahol az élet a maga törékenységében az ellentétek örök egyensúlyában, tűz és jég, fény és sötétség, hideg és meleg között, a káosz és a véletlen termékeként keletkezik„. Nyolc tételes lemezük kedvcsinálójaként máris itt van Tåkeheimen, valamint címadó daluk.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.