Kannibalizmusba torkolló bosszú – Bemutatkozik a fővárosi Sleeping Serpent

Nuskull Magazin

Senki ne mondja, hogy az év legvége nem tartogat meglepetéseket: pár nappal 2023 lecsengése előtt bemutatta első dalát a rendkívül fiatal, idén alakult formáció, a Sleeping Serpent. A négyes egyfajta dallamos deathcore/metalcore keveréket tol olyan zenekarok nyomdokaiban, mint a Lorna Shore, a Shadow of Intent vagy a Brand of Sacrifice, és az év során már élőben is bizonyították rátermettségüket többek közt a Lowland fesztiválon és az As Karma Brings tizedik szülinapi koncertjén, mint előzenekar.

A most debütáló Fallen King több szempontból is különleges tétel: egyrészt ez volt az első dal, amit Pekár Alex gitáros megírt, másfelől ez volt az első, amit az énekes, Debrenti Márk feldemózott és visszaküldött a zenekarnak, mielőtt csatlakozott volna hozzájuk. Márk egyébként így vélekedett a számmal kapcsolatban:

A dalszöveg megírása mintha zsigerből jött volna. Amikor meghalgattam a demókat, egyből azt kerestem, hogy melyikre jön először ihlet. Az instrumentált hallgatva egy középkori kép jutott eszembe, melynek fő tematikája az elszegényült nép felkelése a gyarló diktátor vezetőjük ellen. Majd az évekig tartó éhezést megbosszulják a vezetőjük felfalásával. Dióhéjban erről szól a dal.

A banda 2024-es tervei közt szerepel egy kislemez megjelentetése, koncerteket pedig legszívesebben úgy vállalnak, ha már van egy adott követőtábor. Bölcs döntés! Szóljon tehát alább a bukott király krónikája, és

a történet szereplői csupán kitalált alakok, mindennemű egyezésük a valósággal – és azon belül is egy kicsi, közép-európai országgal – csupán a véletlen műve.

//www.youtube.com/watch?v=UKXRwGQuTzw

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.