Necropsia – Idegen – új dal

Fémforgács

Egy éve, hogy a legendás debreceni hardcore zenekar, a Necropsia újra aktív. A csapat két teltházas koncerttel ünnepelték meg 30 éves fennállásukat, melyeken Horváth István Pityesz segítette ki őket énekesi fronton. 2023 szeptemberétől a korábban a Szeg-ből és a Molto-ból ismert Katona Péter vette át frontember szerepét, akivel itt a második közös daluk, az Idegen.

Ez volt az első dal, amely közel húsz év elteltével megszületett. Sokkal komolyabb, nehezebben emészthető tétel, mint a Kövek a zsebben, ezért úgy gondoltuk, hogy ez a második bemutatásra kerülő dal legyen. Mivel a zenekar tagjai életvitelszerűen elég messze élnek egymástól, így hagyományos klipet most sem készítettünk, viszont a vizuál jól alátámasztja a dal mondanivalóját.

A Necropsia jelenleg új dalaik írására és új lemezükre koncentrál, ami mellett természetesen koncertezni is fognak. Koncertjeik gerincét továbbra is a Mélység és a Magány rítusai albumaik dalai adják. Legközelebb élőben december 28-án a Roncsbárban Debrecenben, december 29-én pedig az Instantban Budapesten láthatóak.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.