Lilla Veneda – Lemezelőzetesek

Fémforgács

A lengyel black/death metalos Lilla Veneda 2009-ban alakult meg a zenekar énekese Virian ötletéből és kezdeményezésére. A zenekar nevét az egyik leghíresebb lengyel romantikus tragédiáról, Juliusz Słowacki 1839-ben írt Lilla Weneda művéről kapta.

Olyan nevet kerestünk, ami egyedi, de egyben a zenei atmoszférának is megfelel. A Lilla Weneda egy sötét tragédia, amely a pogány (lengyel előtti) korszakban játszódik. Meglehetősen emlékeztet William Shakespeare  legnagyobb tragédiáira emlékeztet, de szláv háttérrel.” – emlékszik vissza Virian.

A zenekar jelenleg harmadik nagylemezének kiadására készül, ami Primordial Movements címmel 2024. február 29-én fog megjelenni saját kiadásukban. Erről Colossi daluk szöveges videóját, valamint Biomechanic Algorithm dalukat osztották meg velünk.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.