Unbound: az első dal a budapesti VLKN januári lemezéről

Nuskull Magazin

Egy pár idei koncertet (na de még milyen koncerteket?!) leszámítva nem épp 2023 volt a hazai metalos crust/d-beat-szupergrupp, a VLKN rövid fennállásának legaktívabb éve, viszont ez jövőre gyökeresen megváltozik: a srácok már az első hónapot új EP-jükkel, a január 7-én megjelenő First Sparks of Eternal Decay-jel rúgják be, amit rögtön egy nyolc állomásos EU-turné követ.

Most befutott a lemez első ízelítője az Unbound, ami továbbra is a már említett stílusokból merít vastagon, azon belül is a sötétebb, skandináv zenekarokra (Disfear, Wolfbrigade, Totem Skin stb.) jellemző soundot részesítve előnyben. A felvételt, keverést és a masztert is Szűcs Szabolcs végezte, a cidriztető zenéhez pedig tökéletesen passzoló, fekete-fehér klip pedig Szabó Péter (POtographic Pictures) munkája. Az anyagon – amit az Earache digitális disztrója terjeszt majd – vendégként felbukkan még Makó Dávid (The Devil’s Trade) és Tóth Gábor (Harmed, The Devil’s Trade) mint sampleres, utóbbi épp ebben a friss dalban.

Alább mutatjuk is a delíriumos, homályos látványvilágú videót, ami remek lehetőség az ünnepek alatti kajakómára való edzésre:

//www.youtube.com/watch?v=fpACzmDMhng

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.